ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Θεατρικός Περίπλους: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για το Α’ Έτος του Σχολείου Θεάτρου

Οι παραστάσεις του «Κατσούρμπου» ολοκληρώθηκαν και το Σχολείο Θεάτρου του Θεατρικού Περίπλου έχει μπει την τελική ευθεία για την πραγματοποίηση των Εγγραφών για το Α’ Έτος 2020-21.

Οι αιτήσεις των ενδιαφερόμενων θα γίνονται ηλεκτρονικά έως και τις 20 Σεπτεμβρίου.

Λίγα λόγια για το Σχολείο Θεάτρου:

«Η αγάπη μας για το θέατρο και η ανάγκη μας να εξελισσόμαστε και να γινόμαστε καλύτεροι, μας οδήγησε τον Οκτώβριο του 2014 στη δημιουργία μιας θεατρικής σχολής στο Ρέθυμνο την οποία ονομάσαμε “Σχολείο Θεάτρου”. Ο στόχος μας είναι η εκπαίδευση, ανθρώπων όλων των ηλικιών που αγαπούν το θέατρο, μέσα από μαθήματα που καλύπτουν όλους τους τομείς της πολύπλευρης αυτής τέχνης που έχει ως βασικό εργαλείο τον ίδιο τον άνθρωπο και τις δυνατότητές του. Διευθύντρια και “δημιουργός” του “Σχολείου” είναι η ηθοποιός Μαρία Καντιφέ, η οποία είναι και η κύρια εκπαιδεύτρια. Οι υπόλοιποι εκπαιδευτικοί – συνεργάτες είναι αναγνωρισμένοι άνθρωποι του θεάτρου από όλη την Ελλάδα, χρόνια εξειδικευμένοι στο αντικείμενο που διδάσκουν, οι οποίοι έχουν την ίδια αγάπη για το θέατρο και για την μετάδοσή του στους νέους ηθοποιούς πράγμα που το αποδεικνύει η εμπειρία τους και η συμμετοχή τους στα μεγαλύτερα σχολεία της χώρας (Εθνικό Θέατρο, δραματική σχολή Κ.Θ.Β.Ε. κ.α.).

Η φοίτηση στο “Σχολείο Θεάτρου” είναι τετραετής και ο κύκλος σπουδών κάθε έτους διαρκεί από τον Σεπτέμβριο έως και τον Ιούνιο. Τα μαθήματα αφορούν ενήλικες και δεν είναι απαραίτητη κάποια θεατρική εμπειρία για να ξεκινήσει κάποιος τη φοίτησή του στο “Σχολείο”. Ο κύριος κορμός των μαθημάτων είναι ο εξής: Υποκριτική, Δημιουργία ενός Ρόλου, Αυτοσχεδιασμός, Κίνηση – Χορός, Σωματική Έκφραση, Ιστορία Θεάτρου, Σκηνική Αντίληψη, Ορθοφωνία, Τραγούδι, Ρυθμολογία.

Βασικοί εκπαιδευτές του έτους 2019-20 ήταν οι Μαρία Καντιφέ (ηθοποιός, δασκάλα υποκριτικής), Θωμάς Καντιφές (ηθοποιός, σκηνοθέτης), Ανδρομάχη Βαρσάμη (δασκάλα χορού), Θανάσης Παπαθανασίου (μουσικός, συνθέτης), Άννα Τζανιδάκη (Θεατρολόγος), ενώ μέχρι σήμερα στο «Σχολείο Θεάτρου» έχουν διδάξει ως εξωτερικοί συνεργάτες οι: Μάρθα Φριντζήλα, Ταξιάρχης Χάνος, Δημήτρης Καταλειφός, Κωστής Καπελώνης, Γιώργος Καύκας, Αντώνης Λουδάρος, Πασχάλης Τσαρούχας, Martina Sagmeister, Susana Noemi Abigador.»

Οι αιτήσεις εγγραφών γίνονται ηλεκτρονικά έως τις 20 Σεπτεμβρίου, συμπληρώνοντας τη φόρμα που θα βρείτε στη σελίδα www.theatrikosperiplous.gr. Στην ίδια σελίδα θα βρείτε περισσότερες πληροφορίες για το Σχολείο Θεάτρου και τον Θεατρικό Περίπλου.