ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σχόλιο της Τ.Ο. Ρεθύμνου της ΚΝΕ για τους αγώνες των μαθητών στο Ρέθυμνο

H T.O. Ρεθύμνου της ΚΝΕ χαιρετίζει τους αγώνες των μαθητών στο Ρέθυμνο και τους καλεί με ψηλά το κεφάλι να παλέψουν για την ζωή και το μέλλον που τους αξίζει.

Όπως αναφέρει και η ανακοίνωση :

“Η ΚΝΕ χαιρετίζει τον αγώνα των μαθητών του Ρεθύμνου που διεκδικούν ένα σχολείο που να μην είναι εξεταστικό κέντρο, ένα σχολείο που θα ικανοποιεί τις ανάγκες τους, που θα τους μορφώνει και δεν θα τους εξοντώνει!

Ο αγώνας των μαθητών είναι αγώνας δίκαιος γιατί διεκδικούν τα αυτονόητα όπως μόρφωση, αθλητισμό και ανθρώπινες συνθήκες υγιεινής. Δεν κάνουν την χάρη ούτε σε αυτήν ούτε στην προηγούμενη κυβέρνηση που θέλει τους μαθητές να σκύβουν το κεφάλι, να δέχονται τις τεράστιες ελλείψεις στα σχολεία τους ως δεδομένες και φυσιολογικές.

Γιατί δεν είναι φυσιολογικό…..

  • να πληρώνουμε ένα σκασμό λεφτά σε φροντιστήρια, στα βιβλία των αγγλικών κ.α.
  •  να παπαγαλίζουμε και να μην παίρνουμε ούτε στο ελάχιστο ολόπλευρη μόρφωση! Να μας προετοιμάζουν για εργαζόμενους χωρίς δικαιώματα, με χαμηλούς μισθούς!
  • Να κάνουμε μάθημα σε απαρχαιωμένα κτήρια, να μην έχουμε σύγχρονες και δωρεάν εγκαταστάσεις άθλησης
  • Να περιορίζεται το δικαίωμα μας να οργανωνόμαστε, να κάνουμε συνελεύσεις και να συζητάμε με τους συμμαθητές μας τα προβλήματα μας

Φέτος μπαίνει σε εφαρμογή το απαράδεκτο νομοσχέδιο Γαβρόγλου που κάνει το σχολείο χειρότερο εξεταστικό κέντρο, με περισσότερη ύλη, περισσότερες εξετάσεις και λιγότερη γνώση και κριτική σκέψη.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έρχεται να «βάλλει και αυτή το λιθαράκι» της στο σχολείο έκτρωμα με την επαναφορά της τράπεζας θεμάτων που την πρώτη χρονιά που λειτούργησε άφησε μετεξεταστέους το 40% των μαθητών! Θέλει να φτιάξει σχολείο για λίγους και εκλεκτούς αλλά δεν θα της περάσει!

Θα μας βρουν απέναντί τους!

Την στιγμή που η κυβέρνηση της ΝΔ, παίρνοντας «μαθήματα» από τον ΣΥΡΙΖΑ, μας λέει πως δεν υπάρχει σάλιο για τα σχολεία, προχωράει στην Συμφωνία Ελλάδας-ΗΠΑ που αναβαθμίζει την βάση της Σούδας. Για τα σχολεία μας δεν υπάρχει φράγκο αλλά για τους δολοφόνους του ΝΑΤΟ που σκοτώνουν αθώα παιδιά στη Συρία βρίσκουν κάθε χρόνο 4 δις!! Η ανάπτυξη τους φτάνει μέχρι τις τσέπες των βιομήχανων και των εφοπλιστών!

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ στηρίζει έμπρακτα τον δίκαιο αγώνα των μαθητών και ολόκληρου του λαού.

Δίνει μια άλλη προοπτική σε σχέση με όλα τα άλλα κόμματα. Την ανατροπή αυτού του σάπιου συστήματος που ζούμε σήμερα, για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας που δεν θα υπάρχει εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο!

Γιατί τα μέλη της ΚΝΕ σε όλη την Ελλάδα παλεύουμε για ένα σχολείο που δεν θα μας διαχωρίζει αλλά θα μας μορφώνει ολόπλευρα χωρίς διακρίσεις. θα μας δίνει τη δυνατότητα να έρθουμε σε επαφή με τις τέχνες, τον πολιτισμό, και τον αθλητισμό. Έτσι κάθε μαθητής θα μπορεί να ανακαλύψει, να αναπτύξει τις κλίσεις του και να «ξεκλειδώσει» πολλές περισσότερες! Για ένα σχολείο με σύγχρονες υποδομές, νέα τεχνολογικά μέσα, εργαστήρια, βιβλία και καθηγητές.

Γιατί τα όνειρά μας δε χωράνε μέσα σε αυτό το σάπιο σύστημα της εκμετάλλευσης που για μας και τις οικογένειές μας προβλέπει φτώχεια, ενώ σε κάποιους λίγους εξασφαλίζει χλιδή και πλούτη!

Ο αγώνας μας μπορεί να δυναμώσει….

  • αν ενωθεί με τον αγώνα του υπόλοιπου λαού, των γονιών μας, των καθηγητών μας που αντιστέκονται!
  • αν οργανωθούμε, αν συντονιστούμε όλοι οι μαθητές για τα κοινά μας προβλήματα, αν απλώσει η συζήτηση σε περισσότερες τάξεις και σχολεία.

Και αυτό περνά από το χέρι μας! Ξέρουμε πως εμείς έχουμε τη δύναμη!

Οργανωνόμαστε. Συζητάμε. Δημιουργούμε. Αγωνιζόμαστε!
Αυτός ο άδικος κόσμος δε διορθώνεται. Μόνο ανατρέπεται!’’