ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σχόλιο του ΚΚΕ για την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχολικές καθαρίστριες

Με αφορμή την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για τις σχολικές καθαρίστριες, υπογραμμίζουμε πως πάει πολύ ο ΣΥΡΙΖΑ να παριστάνει τον υπερασπιστή των εργασιακών δικαιωμάτων ενώ είναι εξίσου υπεύθυνος με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ για το αδιάκοπο και αδυσώπητο ξήλωμά τους.

Πάει πολύ να παριστάνει τον υπερασπιστή της μονιμοποίησης των σχολικών καθαριστριών το κόμμα που, ως «Συνασπισμός» τότε, εισηγήθηκε και πέρασε την συνταγματική απαγόρευση της μετατροπής των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Διάταξη που από τότε έχει γίνει το βασικό άλλοθι όλων των κυβερνήσεων ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και της πλειοψηφίας των δημοτικών αρχών (και του ΣΥΡΙΖΑ), για να διατηρούν στην αβεβαιότητα και στην αιχμαλωσία χιλιάδες εργαζόμενους.

Αυτοί που ως κυβέρνηση απέκρουσαν όλα τα αιτήματα και τους αγώνες των σχολικών καθαριστριών. Που προσλάμβαναν τις σχολικές καθαρίστριες με τις άθλιες εργολαβικές συμβάσεις και μέγιστη αμοιβή τα 500 ευρώ. Που σε όλη τη χώρα δεν προσλάμβαναν μία καθαρίστρια πλήρους απασχόλησης που να εργάζεται κατά τις ώρες λειτουργίας των σχολείων πάει πολύ να μιλούν για δήθεν αυξήσεις μισθών, βαρέα και ανθυγιεινά.

Αυτοί που με τους εκπροσώπους τους στην δημοτική αρχή αλλά και σε άλλους φορείς τηρούν σιγή ιχθύος απέναντι στην πρωτοφανή επίθεση που δέχεται το σωματείο τους από την δημοτική αρχή και τα δικαιώματά τους από δημοτική αρχή και κυβέρνηση μαζί, πάει πάρα πολύ να παριστάνουν τους φύλακες των δικαιωμάτων τους