ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

ΣΔΕ Ρεθύμνου: Εργαστήριο κατασκευής πασχαλινών λαμπάδων και καρτών και επίσκεψη στο γηροκομείο

Στο πλαίσιο του Αισθητικού Γραμματισμού, με την Χριστίνα Μπρούμα, εικαστικό – εκπαιδεύτρια του ΣΔΕ Ρεθύμνου οι εκπαιδευόμενοι του Β Κύκλου κατασκεύασαν πασχαλινές λαμπάδες.

Αντίστοιχα, σε εργαστήριο κατασκευής πασχαλινών λαμπάδων και καρτών συμμετείχαν οι εκπαιδευόμενοι του Α Κύκλου, με τις εκπαιδεύτριες του ΣΔΕ Ρεθύμνου: Δρ. Ευαγγελία Ιατρού (Περιβαλλοντολόγο – Εκπαιδεύτρια Περιβαλλοντικού γραμματισμού), Ευαγγελία Νταφοπούλου (εκπαιδεύτρια Αγγλικού Γραμματισμού) και τη Σύμβουλο Ψυχολόγο του ΣΔΕ Kατερίνα Δαρεμά.

Την Πέμπτη 6/4/23 το πρότζεκτ του Α κύκλου σπουδών «Όψεις της Αγάπης» με αντιπροσωπεία 2 εκπαιδευομένων του Β κύκλου επισκέφτηκαν το γηροκομείο Ρεθύμνου και τραγούδησαν τα κάλαντα του Λαζάρου στους τροφίμους του Γηροκομείου Ρεθύμνου.

Στη συνέχεια, μέσα σε ένα έντονα συγκινησιακό κλίμα οι εκπαιδευόμενοι του ΣΔΕ μοίρασαν τις χειροποίητες λαμπάδες και τις πασχαλινές κάρτες στους τροφίμους.

Στην ώρα που βρεθήκαμε στο γηροκομείο συνομιλήσαμε με τους εργαζόμενους για τις συνθήκες και την καθημερινότητα των τροφίμων του ιδρύματος και μας δόθηκαν ως δώρα από τους τροφίμους εικαστικές δημιουργίες που έκαναν οι ίδιοι.

Υπεύθυνοι πρότζεκτ:

  • Γεωργία Κονδύλη, Διδάκτωρ Μουσικολογίας – Διδάσκουσα Αισθητικού Γραμματισμού ΣΔΕ Ρεθύμνου, Καθηγήτρια ΠΕ 79.01 ΔΔΕ Ρεθύμνου
  • Ιωάννης Σπυριδάκης, Διευθυντής ΣΔΕ Ρεθύμνου