ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε χώρο πολιτισμού και φιλοξενίας μεταμορφώνεται το κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρωμοναστηρίου

Ξεκινούν οι εργασίες Επισκευής και συντήρησης του κτιρίου του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρωμοναστηρίου, μετά τη σημερινή (3/10/’22)
υπογραφή της σχετικής σύμβασης από τον Δήμαρχο Ρεθύμνης κ. Γιώργη Χ. Μαρινάκη.

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 90.000 € και χρηματοδοτείται από την Περιφέρεια Κρήτης ( ΣΑΕΠ).

Σύμφωνα με τη σύμβαση θα γίνουν εργασίες εσωτερικής διαμόρφωσης του χώρου που έχει παραχωρηθεί στο Δήμο Ρεθύμνης προκειμένου να φιλοξενούνται επισκέπτες, προσκεκλημένοι καθώς και συνεργάτες του Δήμου.

Στο ισόγειο του συγκεκριμένου κτιρίου, λειτουργεί κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος το οποίο λειτουργεί τις καλοκαιρινές περιόδους και προσελκύει ντόπιους και επισκέπτες του Οικισμού. Στον όροφο του ίδιου κτίσματος προβλέπεται η διαμόρφωση ξενώνα που θα λειτουργεί ως χώρος φιλοξενίας.

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων εργασιών στο κτίριο θα γίνει αλλαγή κουφωμάτων, επιστρώσεις δαπέδων, επενδύσεις τοίχων για την διαμόρφωση των χώρων υγιεινής και κουζινών θερμομόνωση δώματος για την προστασία του κτίσματος, συντήρηση των ηλεκτρολογικών και των υδραυλικών εγκαταστάσεων καθώς εσωτερικό και εξωτερικό βάψιμο του κτιρίου, ώστε να μεταμορφωθεί σ’ ένα λειτουργικό, φιλόξενο χώρο πολιτισμού και κοινωνικής συνάθροισης που θ’ απολαμβάνουν ντόπιοι κι επισκέπτες και θα δώσει προστιθέμενη η αξία στον Οικισμό.