ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Σε Ελλάδα και Ιταλία τα όργανά 22χρονου που σκοτώθηκε σε τροχαίο

Ζωή σε άλλους ανθρώπους αποφάσισε να δώσει η οικογένεια 22χρονου που τραυματίστηκε βαρύτατα σε τροχαίο στην Κρήτη, προχωρώντας στη γενναία απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του.

Δωρεά ζωής από την οικογένεια ενός 22χρονου στην Κρήτη που τραυματίστηκε βαρύτατα μετά από τροχαίο και με το θάνατο του τα όργανα του πρόσφεραν ζωή σε πέντε συνανθρώπους μας.

Ο νεαρός είχε τραυματιστεί σε τροχαίο με την μηχανή του την περασμένη Τετάρτη και έκτοτε η κατάσταση της υγείας του ήταν μη αναστρέψιμη και νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΠΑΓΝΗ.

Η οικογένεια του νεαρού, σύμφωνα με την ΕΡΤ, όταν ενημερώθηκε από τους γιατρούς για την κατάσταση της υγείας του, πήρε τη γενναία απόφαση και έδωσε τη συγκατάθεσή της για να μπορέσει ο θάνατος του γιου τους να προσφέρει ελπίδα σε συνανθρώπους μας.

Έτσι στήθηκε μια αερογέφυρα ζωής που ολοκληρώθηκε σήμερα το πρωί και ελήφθησαν τα όργανα του 22χρονου που κατευθύνθηκαν στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο η καρδιά του, στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης το συκώτι του, οι νεφροί στο Λαϊκό Νοσοκομείο της Αθήνας ενώ οι πνεύμονες μεταφέρθηκαν στην Πάντοβα της Ιταλίας.