ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σε εξέλιξη η πυρκαγιά που ξέσπασε στο Αλιβέρι – Συνελήφθη ένας 75χρονος

Εναέρια μέσα επιχειρούν με το πρώτο φως της ημέρας. Συνελήφθη ένας 75χρονος, δύσκολη νύχτα για τους κατοίκους των γειτονικών χωριών.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η πυρκαγιά που ξέσπασε το βράδυ της Πέμπτης στο Αλιβέρι, ενώ με το πρώτο φως της ημέρας πέταξαν στην περιοχή εναέρια μέσα, ενώ οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει τεθεί υπό έλεγχο και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πύρινο μέτωπο έκανε κύκλο, αγκαλιάζοντας ολόκληρο το βουνό με χαμηλή βλάστηση. Αρχικά κατευθύνθηκε προς τα νταμάρια που υπάρχουν στην περιοχή για να ανακοπεί η πορεία του. Ωστόσο ,βρήκε διέξοδο προς τον Προφήτη Ηλία παρά το γεγονός ότι βαριά χωματουργικά μηχανήματα που διέθεσε η Περιφέρεια Στερεάς προσπαθούσαν μέσα στο σκοτάδι να ανοίξουν ζώνες για να μπορέσουν να φτάσουν τα πυροσβεστικά οχήματα και οι πυροσβέστες κοντά στο μέτωπο.

Παρά τους αρχικούς φόβους για πιθανότητα επέκτασης στις βιομηχανικές εγκαταστάσεις της περιοχής, μεταξύ των οποίων η ΔΕΗ και ΑΓΕΤ Ηρακλής, τέτοια απειλή δεν υπήρξε, όπως δεν κινδύνευσαν και κατοικημένες περιοχές.

Δύσκολη ήταν η νύχτα για τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, ειδικότερα στο χωριό Καλέντζι με το μέτωπο της φωτιάς να κινείται με κατεύθυνση το χωριό, ωστόσο απέχει αρκετά και δεν κινδυνεύει άμεσα. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έχουν τοποθετηθεί σε επίκαιρα σημεία ώστε να αποτρέψουν τις φλόγες από το νο πλησιάσουν κατοικημένες περιοχές.

Στην περιοχή βρίσκονται και επιχειρούν 87 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων και 6 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και 21 οχήματα ενώ έχουν διατεθεί και δεκάδες υδροφόρες από τον δήμο Κύμης-Αλιβερίου και την περιφέρεια Στερεάς όπως και βαριά χωματουργικά μηχανήματα που μέσα στη νύχτα κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν την πύρινη λαίλαπα.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Κύμης-Αλιβερίου Νίκο Μπαράκο «δίνεται μία μεγάλη μάχη να συγκρατηθούν οι φλόγες που πήραν μεγάλη έκταση. Περιμένουμε τα εναέρια μέσα για να τελειώσει ο εφιάλτης, αφού στην περιοχή δεν υπάρχουν προσβάσεις. Μέσα στη νύχτα δημιουργήθηκαν ορισμένες με βαριά μηχανήματα που συγκράτησαν το μέτωπό της φωτιάς και απέτρεψαν την καταστροφική του πορεία».

Όπως ανέφερε στην ΕΡΤ ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής Γιάννης Αρτοποιός συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου 75χρονος ο οποίος εκτελούσε εργασίες καπνίσματος μελισσών στην περιοχή. Ο ίδιος απηύθυνε έκκληση να μην προχωρούν οι πολίτες σε καμία θερμή εργασία καθώς αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες.