ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε ιδιώτες στρέφεται το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου για να αγοραστούν μηχανές σκάφους!

Σε ιδιώτες και εν προκειμένου στα μέλη του Συλλόγου Ξενοδόχων Ρεθύμνης απευθύνθηκε ο Λιμενάρχης Ρεθύμνου Πλωτάρχης Κωνσταντίνος Καστρινάκης προκειμένου να αγοραστούν νέοι κινητήρες για το υπηρεσιακό πλωτό σκάφος που βρίσκεται ακινητοποιημένο.

Στις 2 Αυγούστου ο Λιμενάρχης απέστειλε στο Σύλλογο Ξενοδόχων έγγραφο με τίτλο «αντικατάσταση εξωλέμβιων κινητήρων Π.Λ.Σ. 206 Υπηρεσίας μας» αναφέροντας πως από τις 30 Ιουλίου 2018 «το πλωτό σκάφος υπηρεσίας μας έχει τεθεί σε ακινησία λόγω βλάβης στους δυο εξωλέμβιους κινητήρες του, με αποτέλεσμα να καθίσταται αδύνατη η αστυνόμευση της ευρύτερης θαλάσσιας περιοχής μας, καθώς και η συνδρομή σε έκτακτα περιστατικά έρευνας και διάσωσης που λαμβάνουν χώρα ιδιαίτερα κατά τη θερινή περίοδο.»

Στο ίδιο έγγραφο επισημαίνεται πως από αρμόδιους τεχνικούς κρίθηκε ασύμφορη η επισκευή των κινητήρων «με αποτέλεσμα να απαιτείται η αντικατάσταση τους με νέους» με το κόστος προμήθειας να ανέρχεται σε 22.506,00 ευρώ για κάθε εξωλέμβιο κινητήρα.

Στη συνέχεια ο Σύλλογος απευθύνθηκε στα μέλη του σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι κατά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο με τον Λιμενάρχη «με λύπη του πληροφόρησε τα μέλη του Δ.Σ, ότι το Λιμεναρχείο αδυνατεί να πληρώσει το απαιτούμενο ποσό και ότι το υψηλό κόστος καθίσταται αδύνατη την επισκευή του σκάφους. Για να αντιμετωπιστεί αυτή η μεγάλη δυσκολία, απευθύνεται σε όλους εμάς και παρακαλεί πολύ, να συνδράμομε οικονομικά, με όποιο ποσό επιθυμεί ο καθένας, να συγκεντρωθούν τ’ απαραίτητα χρήματα και να αντικατασταθούν οι κινητήρες.»

Πλέον αναμένεται η αντίδραση των ξενοδόχων με κάποιους εξ αυτών να αναρωτιούνται γιατί το κόστος δεν το καλύπτει το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής.

Σημειώνεται πάντως πως δεν είναι η πρώτη φορά που χάρη σε ιδιώτες επιτυγχάνεται η επισκευή οχημάτων ή άλλων μέσων των Σωμάτων Ασφαλείας ενώ δεν είναι λίγες και οι φορές που προσφέρουν μέσω δωρεών εξοπλισμό ή/και οχήματα.