ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σε λειτουργία το Δημοτικό Κτηνιατρείο στο Ρέθυμνο

σκυλάκι Ξεκινάει τη λειτουργία του το Δημοτικό Κτηνιατρείο στο Ζουρίδι, της Τοπικής Κοινότητας Νικηφόρου Φωκά στο Ρέθυμνο με τη συνεργασία του δήμου, του Φιλοζωικού Συλλόγου Ρεθύμνου, του Φιλοζωικού Σωματείου «Νοιάζομαι» και του Πανελλήνιου Συλλόγου Κτηνιάτρων.

Η υπεύθυνη κτηνίατρος στο Δημοτικό Κτηνιατρείο θα λειτουργεί σε συνεργασία και με την εθελοντική συμμετοχή ομάδας Γερμανών κτηνιάτρων με τους οποίους ο δήμος Ρεθύμνου υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας. Σε αυτό, θα πραγματοποιούνται στειρώσεις αδέσποτων ζώων (σκυλιών και γατιών), διαδικασία που έχει ήδη ξεκινήσει κι εξελίσσεται επιτυχώς σύμφωνα με την υπεύθυνη κτηνίατρο Αντωνία Χατζηδιάκου. Η πρόσβαση στο Δημοτικό Κτηνιατρείο θα γίνεται είτε μέσω των δυο συνεργαζόμενων με τον δήμο Φιλοζωικών Σωματείων, είτε μεμονωμένα από ιδιώτες, αρκεί σε αυτήν την περίπτωση να προσκομίζεται βιβλιάριο υγείας του ζώου με σφραγίδα ιδιώτη κτηνιάτρου που θα πιστοποιεί ότι πρόκειται για αδέσποτο σκυλί και έχει τοποθετηθεί microchip, έχει γίνει αντιλυσσικό εμβόλιο και έχει πραγματοποιηθεί και τεστ Καλαζάρ.

Ο δήμος Ρεθύμνου ζήτησε την συνεργασία, η οποία και έγινε αποδεκτή, από την Αστυνομία και το Λιμενικό στους τομείς περιοχής ευθύνης τους, προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερη εφαρμογή του ισχύοντος νομικού πλαισίου, στην κατεύθυνση εξάλειψης παραβατικών συμπεριφορών και συμμόρφωσης των ιδιοκτητών κατοικίδιων στις απαιτήσεις των σχετικών νόμων.

Για το δίμηνο Μαΐου – Ιουνίου, το δημοτικό Κτηνιατρείο θα λειτουργήσει από 9 Μαΐου έως και 13 Μαΐου και από 6 Ιουνίου έως 10 Ιουνίου 2015, από τις 10.00 π.μ. έως τις 5.00 μ.μ.

Ο δήμος προτίθεται άμεσα να δημιουργήσει λίστα καταγραφής όλων των δεσποζόμενων ζώων (σκυλιών και γατιών), στην οποία ο κάθε δημότης της πόλης θα πρέπει να δηλώσει τα στοιχεία του καθώς και τα στοιχεία του κατοικίδιου του, όπως για παράδειγμα τον αριθμό microchip.

Τόσο από το δημοτικό κτηνιατρείο, όσο και από το δήμο, οι υπεύθυνοι καλούν τους πολίτες να βοηθήσουν όλο το έργο που εξελίσσεται και υποστηρίζεται σε εθελοντική βάση από ευαισθητοποιημένους δημότες και να συνδράμουν όσοι μπορούν και με όποιο τρόπο μπορεί ο καθένας, στην κοινή προσπάθεια, δήμου και Φιλοζωικών Σωματείων. Στόχος η εξάλειψη αδέσποτων ζώων στην πόλη του Ρεθύμνου που αποτελεί πράξη πολιτισμού, σεβασμού του περιβάλλοντος και της συνολικής εικόνας πόλης και κοινωνίας.

Όσοι επιθυμούν να συμμετέχουν στην εθελοντική προσπάθεια και στις εθελοντικές δράσεις του Δημοτικού Κτηνιατρείου μπορούν να επικοινωνούν στα τηλέφωνα 28310 57940, 6975 720313, 6978-283741.