ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Σε πλήρη εξέλιξη η πυρκαγιά στην Ιεράπετρα – Διασωληνωμένος ένας 76χρονος

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η πυρκαγιά στην ευρύτερη περιοχή του Μαύρου Κόλυμπου στην Ιεράπετρα που ξεκίνησε νωρίς το πρωί του Σαββάτου. Από τις φλόγες υπέστη εγκαύματα ένας 76χρονος ο οποίος νοσηλεύεται διασωληνωμένος, ένας πυροσβέστης τραυματίστηκε στο πόδι ενώ πολίτης τραυματίστηκε από πτώση. Ο 76χρονος αγνόησε τις παραινέσεις των πυροσβεστών να αποχωρήσει κι ενώ προσπαθούσε να συνδράμει στο έργο της κατάσβεσης για να σώσει την περιουσία του υπέστη σοβαρά εγκαύματα.

Σε λίγη ώρα πρόκειται να συνεδριάσει το συντονιστικό όργανο, στο γήπεδο του Κουτσουρά, για θέματα διαχείρισης της κατάστασης.

Οι άνεμοι που πνέουν από νωρίς στην περιοχή είναι πάρα πολύ μεγάλης έντασης και έτσι οι φλόγες που ξεκίνησαν στην περιοχή Καλυβίτης, κοντά στα Σχινοκάψαλα γρήγορα έφτασε νοτιότερα προς τον οικισμό του Μαύρου Κόλυμπου.

Με εντολή του Δήμου Ιεράπετρας ο οικισμός του Μαύρου Κόλυμπου εκκενώθηκε ενώ με μήνυμα από το 112 οι κάτοικοι των οικισμών Μαύρου Κόλυμπου, Αχλιών, Αγιάς Φωτιάς και Γαλήνης έλαβαν οδηγία να κατευθυνθούν ανατολικότερα προς την περιοχή του Κουτσουρά.

Σύμφωνα με το Ράδιο Λασίθι, στο σημείο βρίσκονται περισσότερα από 30 πυροσβεστικά οχήματα και 120 πυροσβέστες.

Oι φλόγες έχουν περάσει μέσα από αρκετά σπίτια έχοντας κάψει αρκετές αυλές, τουλάχιστον μια κατοικία έχει σοβαρότερες ζημιές, υπάρχουν πληροφορίες για φθορές σε αποθήκη μεγάλης επιχείρησης της περιοχής, ενώ έχουν καεί και κάποια θερμοκήπια.

Περίπου στις 11:30 στην περιοχή έφτασαν δύο ελικόπτερα και ξεκίνησαν ρίψεις νερού όμως γρήγορα σταμάτησαν και αποχώρησαν λόγω των ισχυρών ανέμων.

Η φωτιά πλέον κινείται προς τα ανατολικά με κατεύθυνση στο δασάκι του Κουτσουρά ενώ στο ύψος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα έχει φτάσει στον κεντρικό δρόμο.