ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σε «τρικυμία» οι αγορές μετά το προβάδισμα Τραμπ!

Η διαφαινόμενη επικράτηση του Ντόναλντ Τραμπ στην κούρσα για την προεδρία των ΗΠΑ, δείχνει να αποσταθεροποιεί τις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές. «Βυθίζεται» η ισοτιμία του αμερικάνικου δολαρίου, ενώ το μεξικάνικο Πέσο κατρακυλάει. Αυξάνεται η τιμή του χρυσού.

stock-exchange

Πανικός στις διεθνείς χρηματοοικονομικές αγορές, με τους επενδυτές να βρίσκονται αντιμέτωποι με το ενδεχόμενο μιας εκλογικής νίκης του Ντόναλντ Τραμπ, και να «μαζεύονται». Συγκεκριμένα, η κατάσταση που διαμορφώνεται στις διεθνείς αγορές, φαίνεται να προσομοιάζει τις συνθήκες που επικράτησαν αμέσως μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του δημοψηφίσματος για την αποχώρηση της Βρετανίας από την ΕΕ.

Η ισοτιμία του αμερικάνικου δολαρίου κατρακυλά, ενώ σε ακόμη χειρότερη μοίρα βρίσκεται το μεξικανικό Πέσο. Στον αντίποδα, η τιμή του χρυσού αυξάνεται. Τις μετεκλογικές εξελίξεις στις ΗΠΑ, παρακολουθούν άμεσα η Τράπεζα της Ιαπωνίας, αλλά και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ενώ η Κεντρική Τράπεζα της Νότιας Κορέας, παρενέβη για τη στήριξη του εθνικού νομίσματος της χώρας.