ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

Σε βραχονησίδα στη Σαντορίνη προσάραξε τα ξημερώματα το “Πρέβελης”

Πρέβελης

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό «Πρέβελης» με 190 επιβάτες προσάραξε περίπου στις 4 τα ξημερώματα του Σαββάτου έξω από τη Σαντορίνη. Συγκεκριμένα το πλοίο «επακούμβησε» στη βραχονησίδα Ασπρονήσι, απέναντι από το Ακρωτήρι Σαντορίνης, περίπου δύο μίλια από την ακτή.

Στο πλοίο δεν σημειώθηκε εισροή υδάτων, ωστόσο για προληπτικούς λόγους και οι 190 επιβάτες -μεταξύ των οποίων και μικρά παιδιά- φόρεσαν σωσίβια και βρίσκονται στα καταστρώματα. Κατά τη διάρκεια της νύχτας το πλήρωμα δεν επιχείρησε την αποκόλληση του πλοίου με ίδια μέσα.

Περίπου 40 λεπτά μετά την προσάραξη, δίπλα στο πλοίο έφτασαν σκάφη από τη Σαντορίνη για να συνδράμουν σε περίπτωση που απαιτούνταν μετεπιβίβαση των 190 επιβατών. Στη συνέχεια πέριξ της βραχονησίδας Ασπρονήσι έφτασε πλωτό του Λιμενικού και ένα μικρό επιβατηγό.

Με το πρώτο φως της ημέρας, περίπου στις 06:00 το πρωί δηλαδή, ξεκίνησαν να επιθεωρούνται οι ζημιές του πλοίου. Ιδιώτης δύτης καταδύθηκε στα ύφαλα του πλοίου για να ελέγξει αν λόγω της προσάραξης έχει προκληθεί ρήγμα που να δημιουργεί κινδύνους για τους επιβάτες, το πλήρωμα και το επιβατηγό-οχηματαγωγό.

Περίπου στις 06:40 το πρωί του Σαββάτου το «Πρέβελης» αποκολλήθηκε από τη βραχονησίδα και με χαμηλή ταχύτητα άρχισε να πλέει προς το λιμάνι της Σαντορίνης, όπου έφτασε λίγο μετά τις 07:00, προκειμένου να ελεγχθεί το εύρος των ζημιών. Στη Σαντορίνη το πλοίο θα ελεγχθεί από ειδικό κλιμάκιο της επιθεώρησης εμπορικών πλοίων και στη συνέχεια θα αποφασιστεί αν το «Πρέβελης» μπορεί να συνεχίσει το ταξίδι του ή οι 190 επιβάτες θα πρέπει να μετεπιβιβαστούν σε άλλα πλοία για να φτάσουν στους προορισμούς τους.

Το επιβατηγό-οχηματαγωγό απέπλευσε από το λιμάνι του Πειραιά στις 18:00 το απόγευμα της Παρασκευής και επρόκειτο να κάνει το δρομολόγιο Πειραιάς- Μήλος – Θήρα- Ανάφη- Ηράκλειο- Σητεία- Κάσος- Κάρπαθος- Διαφάνι- Χάλκη και Ρόδος.

Είναι φορτωμένο με 32 φορτηγά,19 οχήματα Ι.Χ.,2 λεωφορεία και 6 δίκυκλα.

Η προσάραξη στη βραχονησίδα Ασπρονήσι έγινε λίγο πριν το πλοίο καταπλεύσει στο λιμάνι της Σαντορίνης υπό συνθήκες που ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί.

protothema.gr