ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σειρά ομιλιών του Γιώργη Μαρινάκη σε Χανιά, Ξάνθη και Καβάλα

Διαδοχικές ομιλίες σε Επιστημονικά συνέδρια που διοργανώνουν θεσμικοί φορείς σε Χανιά, Ξάνθη και Καβάλα έχει προκληθεί να κάνει ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργης Χ. Μαρινάκης, τις επόμενες ημέρες, με την ιδιότητα του Δημάρχου, του Αντιπροέδρου ΠΕΔ Κρήτης και του Προέδρου της ΕΔΕΥΑ.

Ειδικότερα, το πρωϊ της Παρασκευής 13 Μαΐου 2022, ο κ. Μαρινάκης θα συμμετάσχει ως ομιλητής στις εργασίες της Δημόσιας Εκδήλωσης που συνδιοργανώνουν ο Δήμος Πλατανιά Χανίων και το Εργαστήριο Ανανεώσιμων και Βιώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων της Σχολής Χημικών Μηχανικών και Μηχανικών Περιβάλλοντος του Πολυτεχνείου Κρήτης, στο πλαίσιο της επίσκεψης των εταίρων της Ευρωπαϊκής δράσης «SUMP-PLUS: Sustainable Urban Mobility Planning: Pathways and links to Urban Systems»1 που είναι μέρος της οικογένειας CIVITAS.
Το θέμα της ομιλίας του Δημάρχου Ρεθύμνης είναι: “Βιώσιμη κινητικότητα και τουρισμός: ευκαιρίες για ανάπτυξη και ανταγωνιστικότητα σε τουριστικούς προορισμούς”, όπου θα εστιάσει στις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μικρές πόλεις στην μετάβασή τους προς ένα μοντέλο βιώσιμης αστικής κινητικότητας, αναδεικνύοντας παράλληλα τις καλές πρακτικές του Δήμου Ρεθύμνης στον συγκεκριμένο τομέα.

Στη συνέχεια ο Δήμαρχος θα αναχωρήσει για την Ξάνθη προσκεκλημένος της Πανελλήνιας Ένωσης Γενικών Γραμματέων Τοπικής Αυτοδιοίκησης «Κλεισθένης», του Δήμου Ξάνθης και του Φορέα Επιμόρφωσης Στελεχών της Αυτοδιοίκησης «Forum Training & Consulting προκειμένου να λάβει μέρος, ως εισηγητής, στις εργασίες του Επιστημονικού Συνεδρίου για Αιρετούς, Τεχνοκράτες & Στελέχη Οικονομικής Διοίκησης ΟΤΑ, με γενικό θέμα «Επενδυτικός – Αναπτυξιακός Προγραμματισμός και Διοίκηση οικονομικών Αξιών στην Τοπικής Αυτοδιοίκηση».
Πρόκειται για μια ιδιαίτερα αξιόλογη διοργάνωση, διάρκειας από 12 έως 15 Μαΐου, με ευρύτατη θεματολογία που εδράζεται στη μετάβαση σε μια Πράσινη Οικονομία, στην εξέλιξη του Ψηφιακού Μετασχηματισμού με καινοτομία στις υπηρεσιακές λειτουργίες και στην διαρκή ανάπτυξη του ανθρώπινου δυναμικού μέσω της Δια Βίου Μάθησης, στην οποία θα λάβουν μέρος πλήθος κυβερνητικών στελεχών (Υπουργοί , Υφυπουργοί, εκπρόσωποι Ευρωπαϊκής Επιτροπής της Ε.Ε Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων, αναγνωρισμένοι επιστήμονες πανεπιστημιακών και πολυτεχνικών σχολών της χώρας όλων των ειδικοτήτων – νομικοί, οικονομολόγοι, κοινωνικοί και πολιτικοί επιστήμονες, εκπαιδευτικοί, του ιατρικού κλάδου κ.α.

Ο κ. Μαρινάκης θα συμμετάσχει με ανακοίνωση του στις εργασίες της ειδικής συνεδρίας για τη δημογραφική πολιτική και την ισότητα των Φύλων σε ΟΤΑ, στην οποία θα λάβουν μέρος ως κεντρικοί ομιλητές ο αν. Υπουργός Εσωτερικών/ αρμόδιος για θέματα Αυτοδιοίκησης κ. Στυλιανός Πέτσας, η Υφυπουργός Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων αρμόδια για την Δημογραφική Πολιτική & την Οικογένεια κ. Μαρία Συρεγγέλα, ο Υφυπουργός παρά τον Πρωθυπουργό/ αρμόδιος για Θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές Δρ Χρήστος Τριαντόπουλος κ.α

Τέλος, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης θα μεταβεί στην Καβάλα προκειμένου να προεδρεύσει στην περιφερειακή συνάντηση που συνδιοργανώνουν η Ε.Δ.Ε.Υ.Α. και η Δ.Ε.Υ.Α. Καβάλας, με κύριο θέμα το ενεργειακό κόστος των Δ.Ε.Υ.Α.
Ως Πρόεδρος της Ε.Δ.Ε.Υ.Α. ο κ. Μαρινάκης, θα αναφερθεί εκτενώς, στη διάρκεια της ομιλίας του, στο επίμαχο ζήτημα του ενεργειακού προβλήματος και της τιμολόγησης της ενέργειας που πλήττουν τη λειτουργία και απειλούν τη βιωσιμότητα των ΔΕΥΑ της χώρας.

Ο Δήμαρχος θα επιστρέψει στο Ρέθυμνο το απόγευμα της Δευτέρας 16 Μαΐου προκειμένου να συμμετάσχει στην 5η Συνάντηση του κύκλου ομιλιών «Το Πανεπιστήμιο στην Κοινωνία» που θα πραγματοποιηθεί την ίδια μέρα στις 7 μμ , στο Σπίτι του Πολιτισμού με θέμα : «Μαζικός Τουρισμός και Βιώσιμη Ανάπτυξη: Η Επόμενη Ημέρα».

Κατά τη διάρκεια της απουσίας του θα τον αναπληρώνει ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Προγραμματισμού Δ.Ρ. κ. Άγγελος Μαλάς.