ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Νέος ισχυρός σεισμός – Στο ρυθμό των Ρίχτερ όλη τη νύχτα η Κρήτη

Νέα σεισμική δόνηση, 5.2 Ρίχτερ, έγινε αισθητή στην Κρήτη, στις 07.12 το πρωί, ταρακουνώντας για τα καλά το νησί με το «καλημέρα»!

Υπενθυμίζεται ότι βόρεια της Κρήτης, τα ξημερώματα, σημειώθηκε τρεις σεισμικές δονήσεις, εκ των οποίων η μία αρκετά ισχυρή.

«Χορεύει» όλη τη νύχτα η Κρήτη!

Τρεις σεισμικές δονήσεις, η πρώτη από τις οποίες χαρακτηρίζεται «ισχυρή», σημειώθηκαν μέσα σε περίπου σαράντα λεπτά, τα ξημερώματα της Δευτέρας, στο θαλάσσιο χώρο περίπου 50 χιλιόμετρα βόρεια της Σητείας στην Κρήτη, σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Πιο συγκεκριμένα, η πρώτη δόνηση, εντάσεως 5,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:30 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 49 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· η δεύτερη, εντάσεως 4,4 Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 03:44 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε 47 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας· και η τρίτη, εντάσεως 4,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε στις 04:11 και το επίκεντρό της εντοπίστηκε σε απόσταση 50 χιλιομέτρων βόρεια-βορειοανατολικά της Σητείας, κατά το Ινστιτούτο.