ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σεμινάριο αυτοάμυνας για ενήλικες γυναίκες από την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Ρεθύμνου

Σεμινάριο Γυναικείας Αυτοάμυνας, διοργανώνει και προσφέρει δωρεάν σε όλες τις γυναίκες άνω των 18 ετών, το Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης.

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο των δράσεων προστασίας της γυναίκας καθώς και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας στην αντιμετώπιση κάθε μορφής βίας και ειδικά της έμφυλης βίας. 

Η συγκεκριμένη δράση αποτελεί προϊόν γόνιμης συνεργασίας του Κέντρου Συμβουλευτικής  με το Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου, τη Δημοτική Επιτροπή Ισότητας Δ.Ρ. και του Γραφείου αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας του Αστυνομικού Τμήματος Ρεθύμνου.

Η γνώση και η δυνατότητα εφαρμογής τακτικών αυτοάμυνας, αξιολογείται ως ωφέλιμη αν όχι απαραίτητη, δεδομένης της έξαρσης περιστατικών κακοποίησης γυναικών που εκδηλώνονται με ανησυχητική συχνότητα τα τελευταία  χρόνια στη χώρα μας και επιβεβαιώνονται από στατικά στοιχεία θεσμικών φορέων και οργανώσεων (ενδεικτικά αναφέρεται ότι σύμφωνα με στοιχεία της Ελληνικής Αστυνομίας που φιλοξενούνται στην 3η Ετήσια Έκθεση για τη Βία κατά των Γυναικών της Ελληνικής Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής & Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που δημοσιεύτηκε τον Νοέμβριο 2022: Ο ετήσιος αριθμός γυναικών άνω των 18 ετών – θυμάτων   ενδοοικογενειακής βίας ανήλθε στις 7.375 άτομα το 2021 έναντι 3.815 το 2018. Ας αναλογιστούμε πόσα περιστατικά βίας κατά των γυναικών εκδηλώνονται εκτός σπιτιού όπως π.χ.  στον εργασιακό τους χώρο, το κοινωνικό τους περιβάλλον κ.α. και πόσα δεν καταγγέλλονται  καν στην Αστυνομία ή σε άλλους φορείς  και δομές).

Εκλαμβάνοντας, λοιπόν, την αυτοάμυνα ως προστασία της σωματικής μας ακεραιότητας και της ίδιας μας της ζωής αλλά και, με την ευρύτερη έννοιά της,  της ηθικής μας υπόστασης και της αξιοπρέπειας μας, της σωματικής ακεραιότητας των αγαπημένων μας προσώπων αλλά και των συνανθρώπων που χρειάζονται τη βοήθεια μας, το  Κέντρο Συμβουλευτικής Γυναικών Δήμου Ρεθύμνης, επικαιροποιεί τη συνεργασία που επιτυχώς είχε κάνει στο παρελθόν  με το Σύλλογο Μαχητικών Τεχνών Ρεθύμνου  και προσφέρει το Σεμινάριο Αυτοάμυνας σε ενήλικες συμπολίτισσες

Το Σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 6 Μαΐου 2022 και ώρα 5-8μμ στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Συλλόγου (Λουκάρεως 9, κοντά στο Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνης). 

Τα μαθήματα θα διεξαχθούν υπό την καθοδήγηση του κ. Κανακαράκη Παναγιώτη, Προπονητή Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και Εκπαιδευτή στην Σχολή Αστυφυλάκων, Μαύρη Ζώνη 7 Dan Ζίου Ζίτσου και Μαύρη Ζώνη 7 Dan Καράτε, ο οποίος για μία ακόμη φορά, προσφέρει τις υπηρεσίες του ανιδιοτελώς, ως υποστηρικτής των κοινωφελών δράσεων της Κοινωνικής Υπηρεσίας ΔΡ.  

Το σεμινάριο περιλαμβάνει δύο θεματικές ενότητες:

  • 1ο μέρος: Θεωρία Αυτοάμυνας, Αυτοπροστασίας και Εκτίμηση Κινδύνου 
  • 2ο μέρος: Τεχνικές Αυτοάμυνας          

 Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενες να δηλώσουν εγκαίρως τη συμμετοχή τους στο Συμβουλευτικό Κέντρο:

Τηλέφωνο επικοινωνίας; 28310 56607
Email: isotitavia.reth@gmail.com
Facebook: https://www.facebook.com/isotitavia.reth

Η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δρ Άννα Ελευθεριάδου – Γκίκα και τα Στελέχη του Κέντρου Συμβουλευτικής προσκαλούν τις συμπολίτισσες να αξιοποιήσουν τη δυνατότητα που τους προσφέρει η Κοινωνική Υπηρεσία και οι συνδιοργανωτές της δράσης να εξασκηθούν σε βασικές τακτικές αυτοάμυνας από εξειδικευμένο Προπονητή, με την ευχή να μην χρειαστεί ποτέ να τις εφαρμόσουν!