ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο χορού φλαμένκο στο Κτήμα Δαλαμπέλος

 Σεμινάριο Χορού Φλαμένκο/ Yiota Peklari – Flamenco Dance SeminarΣτα πλαίσια των δραστηριοτήτων «Πολιτισμικοί και Παραγωγικοί Κύκλοι″ το Κτήμα Δαλαμπέλος υποδέχεται την χορεύτρια, χορογράφο και δασκάλα χορού Γιώτα Πεκλάρη.

Η Γιώτα Πεκλάρη θα πραγματοποιήσει σεμινάριο χορού φλαμένκο από 27 έως και 29 Ιουνίου του 2014.

Το φλαμένκο είναι μια παραδοσιακή τέχνη, η οποία από την στιγμή της γέννησης της δεν έχει πάψει να εξελίσσεται. Ο χορός απαιτεί ιδιαίτερη χρήση των χεριών (braceo-muñecas) και των ποδιών (zapateado), απόλυτο έλεγχο και αίσθηση του βάρους του σώματος, πολύ ισχυρό κέντρο και πολύ καλή γνώση της μουσικής. Καθώς το φλαμένκο είναι κατά βάση αυτοσχεδιασμός, ο χορευτής χρειάζεται γερή τεχνική για να μπορέσει να εκφραστεί σύμφωνα με τους κανόνες που καθορίζουν την φόρμα του είδους αλλά ταυτόχρονα δοκιμάζοντας τα όρια τους.

Σε αυτό το τριήμερο εντατικό σεμινάριο θα ασχοληθούμε με όλες τις δεξιότητες που χρειάζεται να διαθέτει ένας χορευτής φλαμένκο.

Τα μαθήματα περιλαμβάνουν: τεχνική, χορογραφία, ρυθμολογία και αυτοσχεδιασμό έτσι ώστε ο μαθητής/ χορευτής να αποκτήσει ουσιαστική επαφή με την φιλοσοφία του φλαμένκο και προσωπική αυθεντικότητα.

Επίσης, θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε για την σύνδεση του χορού με το τραγούδι και την κιθάρα, καθώς παράλληλα διοργανώνεται σεμινάριο κιθάρας φλαμένκο με τον Γιώργο Βαλίρη.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους.

ΓΙΩΤΑ ΠΕΚΛΑΡΗ

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970 και μεγάλωσε στον Πειραιά. Ξεκίνησε χορό σε ηλικία πέντε ετών και ως έφηβη έγινε δεκτή στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Χορού. Το 1991 αποφοίτησε από την επαγγελματική Σχολή Χορού «Ραλλού Μάνου».

Με το φλαμένκο άρχισε να ασχολείται το 1995. Από το 1998 μέχρι το 2008 συμμετέχει στην ομάδα «Ronda al Alba» (αρχικά ως χορεύτρια και έπειτα ως χορογράφος) και έπειτα σκηνοθετεί και κάνει η ίδια την παραγωγή των έργων της: Nana [2008], Viva Sevilla [2009], Zaguan [2010], AQUI [2011], AQUI version 0.7 [2012], Tablao flamenco [2013]. Σε αυτά τα χρόνια, συμμετέχει σε σημαντικά φεστιβάλ στην Ελλάδα και το εξωτερικό. (International Body Music Festival/ Σαν Φρανσίσκο και Κωνσταντινούπολη, Tablao Caracoles/ Βέρνη, Festival Musicale del Mediteraneo/ Γένοβα, LIA International Art Program/Λειψία, Φεστιβαλ Ελλήνων Χορογράφων).

Επιμελείται επίσης την κίνηση για θεατρικές παραστάσεις στην Αθήνα.

Η τελευταία της παραγωγή Anónimo, παρουσιάστηκε στο Λονδίνο, στο θέατρο Sadler’s Wells, στα πλαίσια του 10ου Flamenco Festival London.

Ιδρυτικό μέλος και καλλιτεχνική διευθύντρια της σχολής χορού Estrella από το 2001-2008. Το 2009 συν-ιδρύει το PLAYGROUND. Οι σπουδές της και η επαγγελματική της εμπειρία της έδωσαν την δυνατότητα να αναπτύξει μία μέθοδο διδασκαλίας στην οποία λειτουργούν συνδυαστικά οι αρχές του κλασσικού και σύγχρονου χορού, του φλαμένκο και του body music.

www.yiotapeklari.com

Διάρκεια σεμιναρίου: 15 ώρες

Κόστος σεμιναρίου:
χωρίς διαμονή 80€
με διαμονή 120€ (2 διανυκτερεύσεις σε 3κλινο δωμάτιο με πρωινό)
με διαμονή 140€ (2 διανυκτερεύσεις σε 2κλινο δωμάτιο με πρωινό)

Δηλώσεις συμμετοχής έως 10 Ιουνίου 2014!

Για περισσότερες πληροφορίες

Κτήμα Δαλαμπέλος
Αγγελιανά Ρεθύμνης τηλ. 28340 22155, 6945 295222
Web: www.dalabelos.gr, events.dalabelos.gr, facebook: facebook.com/dalabelos
Email: info@dalabelos.gr

δείτε που είναι το Κτήμα Δαλαμπέλος

Ελλάδα