ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο δραματολογίας στο The Garage

Το The Garage επιστρέφει με ένα σεμινάριο Δραματολογίας:

[ Το σεμινάριο είναι θεωρητικό και θα διεξαχθεί σε 5 συναντήσεις στο studio The Garage με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα υγιεινής και ασφαλείας.
Ανώτατος αριθμός συμμετεχόντων: 8 ]

Από το χαρτί στον τρισδιάστατο χώρο
Το Θέατρο είναι είδος μικτό (ρευστότητα ορίων, μίμηση πραγματικότητας, βίωμα => παράσταση) και συγκερασμός των τεχνών. Αποτελεί ένα συνολικό αποτέλεσμα, του οποίου την ταυτότητα διεκδικούν όλοι μαζί.
Το έργο, ο Μύθος (το στόρι) αποτελεί τη σπονδυλική στήλη της παράστασης, είτε υπάρχει κείμενο, είτε όχι, και αποτελεί τον πρώτο νοηματικό δεσμό- επικοινωνιακό κώδικα με την παράσταση. Είναι αυτό που υποβάλλει τη σκηνική ερμηνεία, ο πρώτος δεσμός της θεατρικής τέχνης με τους θεατές, αυτό που προηγείται.

Στα σεμινάρια της Δραματολογίας θα μελετήσουμε σημαντικά κείμενα του παγκόσμιου θεάτρου μελετώντας τον τρόπο γραφής, αλλά και τα νοήματα που αυτή μεταφέρει (η γραφή) πάντα με την προοπτική της σκηνής.

Εισηγήτρια: Ελένη Δάγκα

Δευτέρα 1, 8, 15, 22 & 29/ 06 στις 18.00- 21.00

Ανώτατος αριθμός συμμετοχών: 8/ Η προεγγραφή με προκαταβολή 10 ευρώ είναι υποχρεωτική, ώστε να τηρηθεί αυστηρά το όριο συμμετοχών και η σειρά προτεραιότητας. Συμμετοχή: 50 ευρώ

Πληροφορίες στο τηλ. 6932492752

Η Ελένη Δάγκα γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη, πτυχιούχος του τμ. Θεάτρου του Α. Π. Θ. με ειδίκευση υποκριτική/ σκηνογραφία-ενδυματολογία, με μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα Ιστορίας Θεάτρου και Κινηματογράφου (Παν. Κρήτης). Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας και χορού, αλλά και τη διδασκαλία μεγάλων θεωρητικών και σκηνοθετών του 20ου αιώνα (Streller, Stein, Vassiliev, Banu, Kokkos κ.ά.). Έχει διδάξει Θεατρική Αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Θεατρική Έκφραση σε σεμινάρια και εργαστήρια εφηβικού θεάτρου, Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Θεωρία Θεάτρου, Δραματολογία και Ορθοφωνία σε Ανωτέρες Σχολές Δραματικής Σέχνης (Ροντίδης και ΝΟTΟΣ), σε ιδιωτικά και δημόσια Ι. Ε. Κ. και ΚΕΚ. Το 2012-13 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου (IFFP). Έχει σκηνοθετήσει μια σειρά παραστάσεων σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Χανιά και Θεσσαλονίκη και έχει εργαστεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε άλλες τόσες. Έχει δώσει διαλέξεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συμμετείχε σε εκθέσεις σκηνογραφίας- ενδυματολογίας, ενώ έχει συγγράψει και εγκυκλοπαιδικά λήμματα σχετικά με τις παραστατικές τέχνες, αλλά και άρθρα, κριτικές και παρουσιάσεις για το θέατρο σε έντυπο και διαδικτυακό Σύπο. Το 2014 δημιούργησε στην πόλη του Ρεθύμνου το The Garage, με στόχο την προώθηση της θεατρικής παιδείας στην Κρήτη και τη δημιουργική αξιοποίηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.