ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΧΟΡΟΣ

Σεμινάριο Flamenco στο Ρέθυμνο

Σεμινάριο flamenco στο ΡέθυμνοΣεμινάριο χορού Flamenco θα πραγματοποιηθεί στο Ρέθυμνο, στον Πολιτιστικό Σύλλογο Ρεθύμνου (Μοάτσου 9, πίσω από το Ταχυδρομείο). Διάρκεια σεμιναρίου 6 ώρες: Παρασκευή 22/02, 20.30-22.30 Σάββατο 23/02, 13.00- 15.00 Κυριακή 23/02, 11.00-13.00.

Δηλώσεις συμμετοχής, πληροφορίες: Ταπάκη Νατάσσα ntss_a@yahoo.com / τηλ. 6948389545

Το Studio Flamenco Pellizco λειτουργεί στη Θεσσαλονίκη από τον Οκτώβρη του 2009 με ιδρύτριες τις χορεύτριες-χορογράφους Νιόβη Μπένου και Φλώρα Τσουκαλά, οι οποίες μετά από πολυετή φοίτηση στη Σεβίλλη Ανδαλουσίας αποφασίζουν να δημιουργήσουν αυτό το νέο χώρο με στόχο τη μετάδοση του χορού και της τέχνης του flamenco.

Παράλληλα με την εκπαιδευτική τους δραστηριότητα, οι δύο ιδρύτριες συνεχίζουν την ενεργή πορεία τους ως χορεύτριες flamenco. ‘Εχουν συνεργαστεί με την ομάδα Grupo Flamenco Cadenas και το μουσικό σχήμα Caja Secreta πραγματοποιώντας εμφανίσεις σε μουσικές σκηνές και θέατρα σε Αθήνα (Μουσική σκηνή Αυλαία), Θεσσαλονίκη (Μουσική σκηνή Σαράι, Αίγλη, Θέατρο Σοφούλη, Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης) και άλλες πόλεις.

Επίσης, από το 2010 εμφανίζονται με το μουσικό σχήμα Motel Selenik σε σημαντικά πολιτιστικά φεστιβάλ και εκδηλώσεις όπως: το project της Παράλλαξης “Θεσσαλονίκη Αλλιώς”, το 13ο Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Κιλκίς, το 34ο Φεστβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας, το Sani Festival, τα Δημήτρια Θεσσαλονίκης κ.ά

Έχουν συμμετάσχει στο Φεστιβάλ Μονής Λαζαριστών “+1 Εγκάρδιες πράξεις”, στο RE:ACT festival και στο Festival Flamenco Empirico στη Βαρκελώνη με την flamenco performance ‘Transit’ και στο Block33 στην παράσταση “Las 24” από την CompañiaMarco Vargas & Chloè Brûlé.

Επιπλέον, έχουν παρουσιάσει τη μουσικοχορευτική παράσταση “Cocina Española” με την ομάδα PA.TATRAK στο Τελλόγλειο Ίδρυμα, στο Φεστιβάλ ‘περί ανέμου και άνοιξης’ στις Σέρρες και στο 3ο Φεστιβάλ Κ.Ο.Θ Underground.

Παράλληλα, διατηρούν διαρκή επαφή με την εξέλιξη του flamenco παρακολουθώντας εντατικά σεμινάρια σε Ισπανία και Ελλάδα.

δείτε που είναι ο χώρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Ρέθυμνο 741 00, Ελλάδα