ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο για τις ψυχογενείς διαταραχές διατροφής

Ψυχογενείς διαταραχές διατροφής

Σεμινάριο για εκπαιδευτικούς και γονείς εφήβων με θέμα: «Ψυχογενείς διαταραχές διατροφής στην εφηβεία και η αξία της Μεσογειακής διατροφής στην ̟πρόληψη ασθενειών», θα πραγματοποιηθεί στις 30 Μαρτίου στις 18.00, στο 3ο Λύκειο Ρεθύμνου.

Εισηγητές θα είναι η ψυχολόγος Παναγιώτου Χριστιάνα από τον Συμβουλευτικό Σταθμό Νέων Ρεθύμνου (Σ.Σ.Ν.) και ο παθολόγος Κοπανάκης Στέλιος.

Ζούμε σε μια εποχή όπου η εξωτερική μας εμφάνιση και το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, παίζει κυρίαρχο ρόλο στη ζωή μας και συχνά καθορίζει την αξία μας στην κοινωνία. Καθημερινά βομβαρδιζόμαστε με χιλιάδες εικόνες και συμβουλές για το πώς μπορούμε να αποκτήσουμε το τέλειο σώμα, δημιουργώντας εμμονή με το φαγητό και τη δίαιτα.

Οι βιοσωματικές αλλαγές που συμβαίνουν στην εφηβεία που χαρακτηρίζονται από τη ραγδαία μεταβολή του σώματος, την αύξηση του βάρους, του ύψους και τη σεξουαλική ωρίμανση του ατόμου – σε συνδυασμό με την πίεση που ασκούν τα ΜΜΕ – ενισχύουν πολλές φορές τους εφήβους στην ανάπτυξη διαταραχών πρόσληψης τροφής (παχυσαρκία, ανορεξία, βουλιμία).

Επιπρόσθετα, υπάρχει μία μετατόπιση της διατροφής του σύγχρονου ατόμου από τη Μεσογειακή, η οποία είναι πολύ σημαντική ως μέσο πρόληψης καρδιαγγειακών νοσημάτων και νοσημάτων φθοράς (π.χ. καρκίνος).

Η επιμορφωτική συνάντηση διοργανώνεται από την υπεύθυνη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Ρεθύμνου κα Αντωνίου Ειρήνη, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων (Φ.21/189459/Δ2/24-11-2015), και ανήκει στο κύκλο σεμιναρίων με γενικό τίτλο «Συμβουλευτική γονέων και εκπαιδευτικών σε θέματα σχολικής προσαρμογής και προαγωγής της ψυχικής υγείας εφήβων».