ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Σεμινάριο μουσικού αυτοσχεδιασμού με το Μπάμπη Τυρόπουλο στο “The Garage”

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου, οι Μπάμπης Τυρόπουλος (ηλ. κιθάρα), Μιχάλης Αυλωνίτης (ηλ. μπάσο) και Γιώργος Ζαμπακας (τύμπανα) θα συζητήσουν για την αυτοσχεδιαστική προσέγγιση στη φόρμα, στην αρμονία/μελωδία και στο ρυθμό, την οριοθέτηση των ρόλων σε ένα μουσικό σύνολο και την μουσική επικοινωνία σε μια ανοιχτή πρόβα/workshop για όλα τα όργανα και επίπεδα.

Στο δεύτερο μέρος θα ακολουθήσει live παρουσίαση και jam με τους συμμετέχοντες.

Πρόγραμμα:

  • 18.00-20.30: Workshop
  • 20.30-21.00: Διάλειμμα
  • 21.00-22.00: Live παρουσίαση και jam με τους συμμετέχοντες

Κόστος συμμετοχής: 15 ευρώ

Εξαιτίας των ιδιαίτερων συνθηκών της πανδημίας, οι θέσεις θα είναι αυστηρά περιορισμένες!

Πληροφορίες και κράτηση θέσης στο τηλ. 6932492752

Μπάμπης Τυρόπουλος

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1982. Με στάσεις στη Βοστώνη, στο Ώστιν και στο Λονδίνο και από το SxSW του Τέξας μέχρι το Minipaq της Οζάκα, η αγάπη του για τη μουσική συνέχισε να τον κρατά πάντα σε κίνηση.Έχοντας μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες όπως ο Pinetop Perkins, ο Russel Jackson (BB King), ο Bob Margolin (Muddy Waters), ο Stanton Moore (Maceo Parker), ο Ephraim Owens (Eric Clapton), ο Μπάμπης συνεργάστηκε με τον Adrian Quesada (Grammy awardee) για τους Epirus Quartet και με τον Chris ‘Frenchie’ Smith (Grammy Governor) για τους Roxy Roca. Το 2013 τον βρίσκει στο δρόμο για το σπίτι όπου και παραμένει δημιουργικός: Deep Throat Sessions, Lantsias Trio+, Reiner Wietzel & Athens Underground, David Lynch Quintet, One off, στο στούντιο με την Ελένη Καραΐνδρου, κ.ά.

Γιώργος Ζαμπακάς

Κατά κόσμον γνωστός ως “τρικαλέρο”, γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1982 και μεγάλωσε στο Βαλτινό, ένα μικρό χωριό έξω από τα Τρίκαλα. Την πρώτη επαφή με τα drums την είχε στην προσπάθεια του να φτιάξει ένα συγκρότημα με τα ξαδέρφια του. Ο σκοπός του ήταν να παίξει μουσική. Το 1999 ξεκίνησε μαθήματα στην πόλη των Τρικάλων με τον Στέλιο Καραγιώργο. Υπήρξε μαθητής του Νίκου Σκομόπουλου στο ωδείο “Φίλιππος Νάκας”. ‘Έπειτα συμμετείχε στο “Jazz Atelie” στο ωδείο “Athenaeum” με τον Σύλβιο Σύρρο. Ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Modern Music School Ηρακλείου υπό την καθοδήγηση του Αλέξανδρου Δράκου Κτιστάκη. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Μουσικής Τεχνολογίας και Ακουστικής του ΤΕΙ Κρήτης έχοντας αποκτήσει εμπειρία στο studio recording και την μουσική παραγωγή. Έχει συνεργαστεί με τον Loomis Connell Green, Christopher Linard Jackson, Ilse Huizinga, Wish Upon A Star, Μπάμπη Τυρόπουλο, Αστέρη Παπασταματάκη, Γιώργο Λιμάκη, Μάνο Λιδάκη, Γιάννη Ψαρουδάκη, Δημήτρη Βασιλάκη, πάνω στη rock, pop, jazz-rock, funk, experimental, fusion και rhythm ‘n’ blues μουσική και ελληνική μουσική καθώς και με αρκετούς Κρητικούς καλλιτέχνες. Έχει συμμετάσχει στο δίσκο “Όλα από την Αρχή – Σάκης Σακελλαρίδης (2014)” και στο “Lost Luggage – Checking Out (2003)”. Είναι Ιδρυτικό μέλος του συγκροτήματος Babel Trio το οποίο κυκλοφόρησε το 2017 τον δίσκο “Roots Electrified”, το 2018 τον δίσκο “The Island of Cretal” και το single “Orphan” το 2019. Είναι κάτοχος του “Navigate the Music Industry as an Independent Artist” καθώς και του “Music Bussiness Fundations” certificate από το Berklee College of Music. Έχει πάρει μέρος σε σεμινάρια με τον Αλέξανδρο Κτιστάκη, τον Παναγιώτη Ανδρέου και σε επιμορφωτικά σεμινάρια διδακτικής – παιδαγωγικής της μουσικής και σύγχρονων μεθόδων διδασκαλίας από το τμήμα επιμόρφωσης του Modern Music School International με τον Sebastian Quirmbach.

Μιχάλης Αυλωνίτης

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Κέρκυρα. Ασχολείται με τη μουσική από 7 χρονών παίζοντας πιάνο και κλασσική κιθάρα. Αποφοίτησε από το Μουσικό Σχολείο Κέρκυρας και έχει σπουδάσει κλασσική αρμονία στο Ωδείο Φίλιππος Νάκας. Με το μπάσο ασχολείται εδώ και 20 χρόνια έχοντας παίξει σε πληθώρα συναυλιών σε διάφορα είδη μουσικής και έχει παρακολουθήσει σεμινάρια για γκόσπελ κρουστά, τζαζ ενορχήστρωση μουσικοθεραπεία. Κύριο μουσικό ενδιαφέρον του είναι η μάθηση και η κατανόηση μουσικών ιδιωμάτων από όλο τον κόσμο και η ενσωμάτωση τους στη σύγχρονη μουσική.

Προσοχή:
Το The Garage θα λειτουργήσει αυστηρά σύμφωνα με τις τρέχουσες οδηγίες του ΥΠΠΟΑ για τις δομές εκπαίδευσης. Συχνές απολυμάνσεις, μάσκες απαραίτητες στους κοινόχρηστους χώρους, ιδιαίτερα μαθήματα όπου επιβάλλεται, μικρά γκρουπ ατόμων και πραγματική προσοχή στις αποστάσεις και στην προστασία των ανθρώπων γύρω μας για να μείνουμε υγιείς, δημιουργικοί και covid-free!