ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

Σεμινάριο με θέμα την σκηνική παρουσία και συμπεριφορά στο The Garage

Το The Garage παρουσιάζει το πρώτο MASTERCLASS της χρονιάς: Ερμηνευτική Τέχνη: Σκηνική παρουσία και συμπεριφορά.

«Τι κάνω με τα χέρια μου; Μπορώ να παίζω ‘πλάτη’;
Πού πρέπει να σταθώ για να μην ‘μασκάρομαι’ από τους προβολείς;
Μιλάμε την ίδια γλώσσα με τον σκηνοθέτη και τους υπόλοιπους ηθοποιούς»;

Η σκηνική παρουσία, ο τρόπος που κινούμαστε πάνω στη σκηνή σε σχέση με το σώμα μας, τους άλλους, το φωτισμό ή τα σκηνικά αντικείμενα, είναι ουσιαστικοί παράγοντες στην τέχνη του θεάτρου.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι να κατανοήσουν οι σπουδαστές πώς κινούμαστε και συμπεριφερόμαστε πάνω στη σκηνή, με στόχο να ενισχύσουν την πληροφορία και την μεταφορά των συναισθημάτων που θέλουν να μεταδώσουν στους θεατές με την ερμηνεία τους.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε σπουδαστές υποκριτικής, νέους ηθοποιούς και σκηνοθέτες, αλλά και σε όποιον ενδιαφέρεται (εκπαιδευτικοί, παραμυθάδες, νέοι τραγουδιστές κ.ά.) για την τέχνη της σκηνικής παρουσίας και συμπεριφοράς.

Εισηγήτρια σεμιναρίου: Ελένη Δάγκα

Ημερομηνία διεξαγωγής σεμιναρίου:
Παρασκευή 25/10, 21.00-00.00
Παρασκευή 01/11 21.00-00.00

Διάρκεια: 6 ώρες
Συμμετοχή: 25 ευρώ

Λόγω της πρακτικής φύσης του σεμιναρίου θα κρατηθεί αυστηρή σειρά προτεραιότητας.
Πληροφορίες και συμμετοχές στο 6932492752 ή στο inbox της fb σελίδας του The Garage.

H Ελένη Δάγκα γεννήθηκε το 1975 στη Θεσσαλονίκη, πτυχιούχος του τμ. Θεάτρου του Α.Π.Θ. με ειδίκευση υποκριτική/ σκηνογραφία-ενδυματολογία, με μεταπτυχιακό τίτλο στον τομέα Ιστορίας Θεάτρου και Κινηματογράφου (Παν. Κρήτης).

Έχει παρακολουθήσει πολλαπλά σεμινάρια υποκριτικής, κινησιολογίας και χορού, αλλά και τη διδασκαλία μεγάλων θεωρητικών και σκηνοθετών του 20ου αιώνα (Strehler, Stein, Vassiliev, Banu, Kokkos κ.ά.). Έχει διδάξει Θεατρική Αγωγή στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, Θεατρική Έκφραση σε σεμινάρια και εργαστήρια εφηβικού θεάτρου, Υποκριτική, Σκηνοθεσία, Ορθοφωνία και Θεωρία Θεάτρου σε Ανωτέρες Σχολές Δραματικής Τέχνης (Ροντίδης και ΝΟΤΟΣ), σε ιδιωτικά και δημόσια Ι.Ε.Κ. και Κ.Ε.Κ. Το 2012-13 διετέλεσε καλλιτεχνική διευθύντρια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Πελοποννήσου (IFFP).

Έχει σκηνοθετήσει μια σειρά παραστάσεων σε Αθήνα, Ρέθυμνο, Χανιά και Θεσσαλονίκη κι έχει εργαστεί ως σκηνογράφος-ενδυματολόγος σε άλλες τόσες. Έχει δώσει διαλέξεις στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα, συμμετείχε σε εκθέσεις σκηνογραφίας- ενδυματολογίας, ενώ έχει συγγράψει και εγκυκλοπαιδικά λήμματα σχετικά με τις παραστατικές τέχνες, αλλά και άρθρα, κριτικές και παρουσιάσεις για το θέατρο σε έντυπο και διαδικτυακό Τύπο. Το 2014 δημιούργησε το The Garage, ένα χώρο για την προώθηση της θεατρικής τέχνης και παιδείας στο Ρέθυμνο.