Σεμινάριο σκηνογραφίας- ενδυματολογίας με την Άννα Μαχαιριανάκη

σεμινάριο σκηνογραφίας- ενδυματολογίας με την Άννα ΜαχαιριανάκηΣτα πλαίσια των μαθημάτων θεατρικής τέχνης στο studio The Garage, η σκηνογράφος-ενδυματολόγος Άννα Μαχαιριανάκη έρχεται στο Ρέθυμνο για να διδάξει βασικές αρχές και πρακτικές εφαρμογές σκηνογραφίας και ενδυματολογίας.

Το μάθημα θα είναι σεμιναριακό (περίπου 8 ώρες/μήνα), και η ημερομηνία του θα ανακοινώνεται κάθε μήνα. Για το μήνα Νοέμβριο, οι ημερομηνίες είναι: Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5/11.

Λόγω της πρακτικής φύσης του μαθήματος είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής!

Η Άννα Μαχαιριανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στο Τμήμα Πολιτικών Επιστημών της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Απόφοιτος της Σχολής ΒΑΚΑΛΟ. Παρακολούθησε αγγειοπλαστική, παραδοσιακό αργαλειό και χειροποίητο κόσμημα κοντά σε δεξιοτέχνες ιδιώτες και ελεύθερα εργαστήρια. Γνωρίζει άριστα Αγγλικά και Γαλλικά. Διατελεί έφορος και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Εικαστικού Επιμελητηρίου Ελλάδας στο τμήμα Διακοσμητικής.

Από το 1980 δουλεύει στο Θέατρο, την Τηλεόραση, τον Κινηματογράφο, διδάσκει χειροποίητο παιγνίδι, κόσμημα, θεατρική κατασκευή σε εργαστήρια με παιδιά και ενήλικες, διδάσκει σκηνογραφία και ιστορία σκηνογραφίας, και ιστορία τέχνης. Συμμετέχει σε διακρατικά ευρωπαϊκά προγράμματα πολιτισμού και τέχνης. Στο χώρο της Σκηνογραφίας δουλεύει στο Θέατρο καλύπτοντας ολόκληρη σχεδόν τη θεματογραφία της εξέλιξης του Ελληνικού & Παγκόσμιου Θεάτρου. Συνεργάζεται με: Εθνικό Θέατρο (Κεντρική Σκηνή – Ηρώδειο – Επίδαυρο)- Εθνική Λυρική Σκηνή- Μέγαρο Μουσικής Αθηνών- Theatro Lirico “Ventidio Basso” di Ascoli (Italia)- Φεστιβάλ Αθηνών- Φεστιβάλ Επιδαύρου- ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Αγρινίου, Καλαμάτας, Ιωαννίνων, Κοζάνης, Κομοτηνής, Κρήτης- Θέατρο Τέχνης- Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος- Ελεύθερες Σκηνές κ.λπ.

Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής στο τηλ.: 6932492752 (ΔΕ-ΣΑ 10.00-14.00)
Κόστος συμμετοχής 35 ευρώ/ σεμινάριο

Studio: The Garage,
Δημοκρατίας 36- Ρέθυμνο.

Center map
Get Directions