ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Σεμινάριο Θεατρικού Παιχνιδιού για ενήλικες στο The Garage

Με αφορμή έναν μύθο…

Το The Garage με μεγάλη χαρά συνεργάζεται για 2η χρονιά με την Ελένη Τόνια Κοντογιάννη σε ένα σεμιναριακό κύκλο για το Θεατρικό Παιχνίδι ως μέσο απελευθέρωσης και δημιουργίας (4 δίωρες συναντήσεις).

Το Θεατρικό Παιχνίδι ως μέσο απελευθέρωσης και δημιουργίας και ως πολύτιμο εκπαιδευτικό εργαλείο. Ανάμεσα σε κοινωνίες ανθρώπων που έχουν ξεχάσει τον άνθρωπο, αναζητάμε μια βιωματική προσέγγιση με στόχο τη βαθύτερη ανθρώπινη επικοινωνία μέσω των συναισθημάτων.

Η ευαισθητοποίηση της ομάδας, η απελευθέρωση της φαντασίας, η απαλλαγή από καθορισμένους κανόνες συμπεριφοράς, η επικοινωνία, η δυναμική και η αλληλεπίδραση, θα μας οδηγήσουν στην αναπαραγωγή των ρόλων που το κάθε μέλος, σε κάθε παιχνίδι, θα υιοθετεί. Η διαδικασία αυτή μας θα μας βοηθήσει να ανακαλύψουμε έναν άλλο τρόπο επικοινωνίας μέσα από το ρόλο και μέσα από τη διαδικασία της θεατρικής πράξης.

Από την Πέμπτη 15 Νοεμβρίου και για 4 Πέμπτες στις 21.00-23.00

Συμμετοχή: 35 ευρώ
Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 6932492752 ή στο inbox της fb σελίδα του The Garage.

Η Ελένη-Τόνια Κοντογιάννη είναι Θεατροπαιδαγωγός και Εμψυχώτρια ομάδων, με ειδίκευση και μεγάλη εμπειρία σε εκπαιδευτικά προγράμματα Θεατρικής Αγωγής και Θεατρικού Παιχνιδιού. Εργάζεται με ομάδες παιδιών σε όλα τα εξελικτικά στάδια, από την προσχολική ηλικία ως το Λύκειο, και με ομάδες εκπαιδευτικών, φοιτητών σε παιδαγωγικά τμήματα, ηθοποιών, ψυχολόγων, ειδικών σε ανθρωπιστικά επαγγέλματα και, γενικότερα, όλων όσων ενδιαφέρονται να αναπτύξουν τη δημιουργική τους έκφραση, την επικοινωνία και την μάθηση. Πτυχιούχος Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης και του τετραετούς Εργαστηρίου Παιδαγωγικής Θεάτρου – Θεατρικού Παιχνιδιού του Λ.Κουρετζή. Μακροχρόνια είναι η ενασχόλησή της με το Θεατρικό Παιχνίδι, το Θέατρο, την εμψύχωση ομάδων, την δημιουργία παιδικών παραστάσεων και Βιωματικών Δρώμενων.

Επίσης έχει διδάξει Θεατρική Αγωγή σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης και Θεατρικό παιχνίδι στο Διδασκαλείο Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης. Έχει λάβει μέρος σε πολυάριθμα σεμινάρια Θεάτρου, Θεατρικού Παιχνιδιού, Εμψύχωσης Ομάδων, Δραματοθεραπείας και Αφήγησης Παραμυθιού, ενώ επίσης έχει συμμετάσχει σε συνέδρια και Ευρωπαϊκά προγράμματα. Στις συνεργασίες της συγκαταλέγονται :το Πανεπιστήμιο Κρήτης, το Δημοτικό Θέατρο Ρεθύμνου, o θεατρικός οργανισμός «Μνήμη», το Μουσικό Γυμνάσιο Ρεθύμνου, Δημοτικά Σχολεία, Παιδικοί Σταθμοί, Ι.Ε.Κ και Ν.Ε.Λ.Ε Ρεθύμνου, Κ.Ε.Κ και ΚΕΕ Ρεθύμνου και Χανίων, Πολιτιστικοί Σύλλογοι, ο Σύλλογος Καλλιτεχνών ΚΑΤΑΡΤΙ, στον οποίο είναι ιδρυτικό μέλος, διάφορες θεατρικές ομάδες και πολιτιστικά σχήματα.