Συγχαρητήρια του Δημάρχου Ρεθύμνου για το ρεκόρ Guinness

Τα εύσημα στη διοργανώτρια ομάδα του 28ου Κυνηγιού του Θησαυρού στο Ρέθυμνο, «Ανιχνευτές», για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν, αλλά και για την τιμή που έγινε στην πόλη με το ρεκόρ του βιβλίου Guinness έδωσε ο δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Γιώργης Χ. Μαρινάκης

Στη σχετική επιστολή του αναφέρει:

«Στον απόηχο μιας εξαιρετικής διοργάνωσης, τώρα που απολαμβάνετε την ικανοποίηση από την εκπλήρωση των προσδοκιών σας και την ανταμοιβή του κόπου σας, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ πολύ θερμά και ειλικρινά.

Όλοι γνωρίζουμε τις υψηλές απαιτήσεις που έχει η διοργάνωση του Κυνηγιού του Θησαυρού. Ενός θεσμού που σηματοδότησε επί της ουσίας τη γέννηση του Ρεθυμνιώτικου Καρναβαλιού, με τη σύγχρονή του μορφή και διασφαλίζει σε σημαντικό βαθμό τη συνέχειά του.

Είναι γεγονός πως, κάθε χρόνο, ο πήχης ανεβαίνει ακόμη ψηλότερα με αποτέλεσμα η εκάστοτε νικήτρια ομάδα του Κυνηγιού να επιφορτίζεται με ακόμη δυσκολότερο έργο.

Είναι, ωστόσο, συγκινητική κι ενδεικτική του πάθους που διακατέχει τους κυνηγούς, η διαπίστωση της υπέρβασης αντικειμενικών δυσκολιών που άπτονται του υψηλού κόστους, του απεριόριστου χρόνου, της γνώσης και της φαντασίας, που προϋποθέτει κάθε διοργάνωση.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλες τις Ομάδες που ενισχύουν και στηρίζουν τον θεσμό του Κυνηγιού.

Εν προκειμένω, όμως, αγαπητοί «Ανιχνευτές», οφείλουμε όλοι να καταθέσουμε ξεχωριστά συγχαρητήρια στη δική σας Ομάδα, η οποία, όχι μόνον κατάφερε να διοργανώσει και να υλοποιήσει ένα ευφάνταστο σε ιδέες, πλούσιο σε δράσεις και αξιέπαινο σε εφαρμογή Κυνήγι αλλά πρόσφερε στην πόλη μας και τους ανθρώπους της, μια ακόμη σημαντική διάκριση: να συμπεριληφθεί το Ρέθυμνο στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

Η διάκριση αυτή, ωφελεί το Ρέθυμνο σε πολλά επίπεδα. Πέραν της θετικής προβολής που εξασφάλισε στην πόλη, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, ανέδειξε τη δυναμική των ανθρώπων της και επιβεβαίωσε το υψηλό ποσοστό κοινωνικής της συνοχής, που αντανακλάται στις πολυπληθείς συλλογικές δράσεις που υιοθετούν οι Ρεθυμνιώτες, ανεξαρτήτως ηλικιακών και κοινωνικών διαβαθμίσεων.

Το Ρέθυμνο, με τη δική σας πρωτοβουλία, με τον δικό σας αγώνα και τη δική σας επιτυχή ευαισθητοποίηση κι ενεργοποίηση χιλιάδων συμπολιτών, πέτυχε μια νίκη. Σας ευχαριστούμε.

Ευχή μας να συνεχίσετε να εμπνέετε τις νέες γενιές να επιλέγουν, όπως κι εσείς, υγιείς διεξόδους εκτόνωσης και δημιουργίας και να είστε πάντα Άξιοι και… Αντάξιοι της ωραίας ιστορίας που γράφετε στο Ρεθυμνιώτικο Καρναβάλι»!