ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΘΕΑΤΡΟ

«Σιλάνς σιλβουπλέ»: Μια παράσταση γεμάτη Κρήτη, για καλό σκοπό!

Μια μοναδική παράσταση γεμάτη Κρήτη θα απολαύσουν όσοι βρεθούν στο θέατρο «Ερωφίλη» στη Φορτέτζα την Κυριακή 27 Αυγούστου.

ΣΙΛΑΝΣ ΣΙΛΒΟΥΠΛΕ

Η παράσταση που οργανώνεται από την Κοινωφελή Επιχείρηση του Δήμου Αμαρίου και την εταιρεία Τέχνης και Πολιτισμού Είδομεν και είναι δωρεάν για το κοινό, το οποίο μπορεί να προσφέρει προϊόντα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης.

Η παράσταση είναι σε κείμενο και σκηνοθεσία της Μαρινέλλας Βλαχάκη, ενω τη μουσική και το τραγούδι επί σκηνής ανήκουν στο Λεωνίδα Μαριδάκη.

Πρόκειται για μια υπέροχη ιστορία:  

Ένα κορίτσι μεγαλώνει κατά τη δεκαετία του 1960 σ’ ένα ορεινό χωριό της Κρήτης. Ζει σιωπηλά σ’ έναν κόσμο χτισμένο από μυστικά, με μόνους φίλους του τα ζώα. Όλα τα χρόνια που πηγαίνει στο σχολείο γράφει τις σκέψεις του σε μικρά σημειώματα και τα κρύβει επιμελώς στην εσοχή ενός βράχου. Ωστόσο μία επίσκεψη φίλων των γονιών του από το Παρίσι του ανοίγει παράθυρο στο φως, που του αποκαλύπτει την θεραπευτική δύναμη της τέχνης.

silans-silvousplaitΜετά από σαράντα χρόνια η ηρωίδα αποφασίζει να περπατήσει ξανά στα μονοπάτια των παιδικών της χρόνων. Ξεθάβει και παρουσιάζει τα γραπτά του μικρού κοριτσιού που υπήρξε κάποτε. Μέσα από τη ματιά του ζωντανεύει την ελληνική ενδοχώρα της δεκαετίας του ’60 – το κοινωνικοπολιτικό σκηνικό, τη φτώχεια, την αμορφωσιά, τις προλήψεις, τις δεισιδαιμονίες αλλά και τα οράματα για έναν καλύτερο κόσμο.

Η παράσταση κινείται μεταξύ τραγικού και κωμικού και σκιαγραφεί με θεατρικό τρόπο τη δυσκολία που αντιμετωπίζει το παιδί να κατανοήσει τον αντιφατικό και βίαιο κόσμο των μεγάλων και να ενταχθεί σ’ αυτόν.

ΟΡΓΑΝΩΣΗ: EIΔΟΜΕΝ

Κείμενο – σκηνοθεσία: Μαρινέλλα Βλαχάκη,
Δημιουργία video: Βαγγέλης Καλαϊτζής, Μουσική – τραγούδι επί σκηνής: Λεωνίδας Μαριδάκης

Παίζουν:
Αφηγήτρια: Μαρινέλλα Βλαχάκη
Κορίτσι: Μυρτώ Τζιγκουνάκη

Στα βίντεο εμφανίζονται οι:
Μάνος Πετράκης (γάλλος φοιτητής)
Γιούλικα Σκαφιδά (βιολογική μητέρα)
Αναστασία Μανωλικάκη (μικρό κορίτσι)
Αλεξάνδρα Σακελλαροπούλου (θετή μητέρα – φωνή)
Αντώνης Περαντωνάκης (θετός πατέρας – φωνή)

Προβάλλονται αποσπάσματα της ταινίας μικρού μήκους «Σιλάνς σιλβουπλέ» του Θοδωρή Παπαδουλάκη.

Οι θεατές θα μπορούν να προσφέρουν προϊόντα ή άλλα για την ενίσχυση των κοινωνικών δομών αλληλεγγύης της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Αμαρίου που με την εταιρεία Τέχνης και Πολιτισμού Είδομεν, συνδιοργανώνουν την παράσταση.

Δωρεάν είσοδος.