ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συλλήψεις σε Χανιά και Ρέθυμνο για παράνομο τζόγο

zariaΟι Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης, σε όλη τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου, διενεργούν συστηματικούς ελέγχους σε καταστήματα και άλλους χώρους για την καταπολέμηση του παράνομου «τζόγου».

Στο πλαίσιο των συνεχιζόμενων ελέγχων, συνελήφθησαν σε δύο περιπτώσεις, σε Χανιά και Ρέθυμνο, δέκα εννέα ημεδαποί, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια, ενώ κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των 2.835 ευρώ.

Ειδικότερα, στην πρώτη περίπτωση, την Τετάρτη (30.12.2015) λίγο μετά τα μεσάνυχτα στα Χανιά, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Χανίων και των Τμημάτων Αστυνομικών Επιχειρήσεων Αποκορώνου και Χανιών, πραγματοποιήθηκε έλεγχος, σε κατάστημα «Καφενείο», όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια).

Συνελήφθησαν, συνολικά έντεκα (11) άτομα, ο 35χρονος ιδιοκτήτης του καταστήματος και δέκα (10) άτομα, ηλικίας από 21 έως και 69 ετών, για διενέργεια και συμμετοχή σε παράνομα τυχερά παίγνια.

Κατασχέθηκαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 1.880 ευρώ και τρία ζεύγη ζάρια.

Η προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων, ενώ οι συλληφθέντες με την σε βάρος τους σχηματισθείσα δικογραφία θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Χανίων.

Στη δεύτερη περίπτωση, την Τετάρτη (30.12.2015) πρώτες πρωινές ώρες, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρέθυμνου και της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.) της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ρεθύμνου, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε κατάστημα «Καφέ – Σνακ μπαρ» στο Ρέθυμνο, όπου διαπιστώθηκε να διενεργείται το παράνομο τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια).

Συνελήφθησαν, συνολικά οκτώ άτομα, ο 53χρονος ημεδαπός, ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος είχε επιτρέψει σε έξι ημεδαπούς πελάτες του καταστήματος, ηλικίας από 24 έως 68 ετών, να διενεργούν το παράνομο και τυχερό παίγνιο των πεσών (ζάρια), ενώ απασχολούσε 21χρονη ημεδαπή ως υπάλληλο στο κατάστημα, η οποία ενεργούσε ως «τσιλιαδόρος».

Κατασχέθηκαν συνολικά:

  • το χρηματικό ποσό των 965 ευρώ,
  • ένα ζεύγος ζάρια και
  • 2 φορητοί πομποδέκτες.

Επιπλέον διαπιστώθηκε ότι, ο ιδιοκτήτης του καταστήματος είχε εγκαταστήσει 5 κάμερες, εκ των οποίων οι δύο κατέγραφαν παρανόμως δημόσιο χώρο.

Οι συλληφθέντες, θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρεθύμνου, ενώ το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου.