Σύλλογος Εκπ/κών Α’βάθμιας Εκπ/σης Ρεθύμνου: “Εκπαιδευτικοί ζουν με δανεικά”!

taksiΑπλήρωτοι παραμένουν εδώ και ενάμιση μήνα οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης που έχουν προσληφθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου ζητάει από το υπουργείο να ξεκαθαρίσει το χρονικό πλαίσιο πληρωμής αυτών των εκπαιδευτικών και αν δικαιούνται χρήματα από υπερωρίες.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

“Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου έχει αναδείξει πολλές φορές την επιχειρούμενη κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών, από την εφαρμοζόμενη πολιτική της κυβέρνησης, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και συνολικά την υποβάθμιση και συρρίκνωση του Δημόσιου Σχολείου.

Η πρόσληψη-κατηγοριοποίηση των εκπαιδευτικών σε «κρατικού προϋπολογισμού», «ΕΣΠΑ» και «Δημοσίων Επενδύσεων», πέρα από τα τεράστια προβλήματα που δημιουργεί στη λειτουργία των σχολείων και στις τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών, δημιουργεί προβλήματα και στο χρόνο κατάθεσης των απολαβών των συναδέλφων μας αλλά και σε ζητήματα εργασιακών σχέσεων.

Στους συναδέλφους μας, που έχουν προσληφθεί από το πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, έχει καθυστερήσει η καταβολή των απολαβών τους (εδώ και ενάμιση μήνα) κι επειδή δεν έχει διασαφηνιστεί πότε θα πληρωθούν και αν δικαιούνται υπερωρίες (ειδικά στα ολιγοθέσια δημοτικά σχολεία), ζητάμε:

α) Από το υπουργείο παιδείας άμεσα να ξεκαθαρίσει το χρονικό πλαίσιο πληρωμής των συναδέλφων αυτών και αν δικαιούνται χρήματα από υπερωρίες.
β) Από όλους τους ιθύνοντες να δρομολογήσουν όποιες διαδικασίες απαιτούνται για να ξεκινήσει άμεσα η καταβολή των χρημάτων των συναδέλφων μας, που μέχρι και σήμερα η πλειοψηφία τους ζει με δανεικά”.