ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΟΣΜΟΣ

Σημαντικά λιγότερες οι εκδόσεις των Windows 8

Η Microsoft συνεχίζει τις ανακοινώσεις γύρω από την επερχόμενη έκδοση των Windows και αυτή που μόλις εξέδωσε μπορεί να χαρακτηριστεί από τις σημαντικότερες αφού βάζει ένα τέλος σε ένα χρόνιο αίτημα των χρηστών.

Με το χθεσινό της δημοσίευμα στο επίσημο blog των Windows, η Microsoft ενημερώνει το κοινό για τις επερχόμενες εκδόσεις των Windows 8 όπως θα είναι πλέον και επίσημα η ονομασία του νέου της λειτουργικού συστήματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα Windows 8 θα κυκλοφορήσουν σε μόλις 3 εκδόσεις για επεξεργαστές αρχιτεκτονικής x86 (32bit/64bit) από τις οποίες μόνο οι 2 θα απευθύνονται στο ευρύ κοινό ενώ η τρίτη (Windows 8 Enterprise) αποκλειστικά σε επιχειρήσεις.

Αναλυτικά, η πρώτη έκδοση η οποία απευθύνεται και στους περισσότερους, θα ονομάζεται απλά Windows 8 και αντικαθιστά τις εκδόσεις Starter, Home Basic, Home Premium των Windows 7. Η δεύτερη έκδοση θα ονομάζεται Windows 8 Pro και θα αντικαθιστά τις εκδόσεις Windows 7 Professional και Ultimate. Σύμφωνα με έναν αναλυτικό πίνακα που έχει δημοσιεύσει η Microsoft στην ανακοίνωση και μπορείτε να δείτε στον παρακάτω σύνδεσμο, η έκδοση Windows 8 Pro περιέχει πιο εξειδικευμένα χαρακτηριστικά για power users σε σχέση με την «απλή» έκδοση όπως Hyper-V, BitLocker, Group Policy, Encrypting File System (EFS) και Remote Desktop.

διαβάστε περισσότερα στο insomnia.gr