ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ ΔΙΣΚΟΙ

“Σημείο” από τον Ηλία Ζούτσο

Ηλίας Ζούτσος - ΣημείοΟ Ηλίας Ζούτσος μετά από τις συναυλίες του σε Ελλάδα και εξωτερικό ως σολίστ στο κλασικό βιολί αλλά και την κρητική λύρα και τη συνεργασία του με τον Γ. Μαρκόπουλο και τον Γ. Χαρούλη, παρουσιάζει την πρώτη του δισκογραφική δουλειά ως τραγουδοποιός με τίτλο “Σημείο”.

Με αφετηρία την Κρήτη και προορισμό την ίδια τη μουσική, ο δίσκος αποτελεί ένα “Σημείο” τομής ανάμεσα στους ήχους των ορεινών όγκων της Κρήτης και του σύγχρονου αστικού τοπίου, με την προσωπική φωνητική ερμηνεία του Ηλία Ζούτσου να ακροβατεί ανάμεσα στο σκοτάδι και το φως.

Ένα ενιαίο έργο με 11 κομμάτια (10 τραγούδια και ένα ορχηστρικό) που περιλαμβάνει ένα τραγούδι σε μουσική και στίχους Θανάση Παπακωνσταντίνου (ο οποίος και δήλωσε ενθουσιασμένος για το “Σημείο”) καθώς και ένα ακυκλοφόρητο τραγούδι του αείμνηστου Νίκου Ξυλούρη, παιγμένο εδώ με τον αδερφό του Γιάννη Ξυλούρη (Ψαρογιάννη) στο λαούτο.

Συμμετέχουν επίσης: Ross Daly, Ψαρογιώργης, Μαρία Αναματερού καθώς και κάποιοι από τους καλύτερους μουσικούς της ελληνικής μουσικής σκηνής. Ο δίσκος “Σημείο” κυκλοφορεί από την ANTart productions.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=ap4mByuXcfo#![/youtube]