ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συμπαράσταση του Ανδρέα Ξανθού στους υπό απόλυση εργαζόμενους του ΙΚΑ

ανδρέας ξανθόςΟ βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός επισκέφτηκε την Τρίτη 12/02/2013 το Κατάστημα του ΙΚΑ στο Ρέθυμνο που τελεί υπό κατάληψη ως αντίδραση των εργαζομένων στην αποστολή απολύσεων σε 500 υπαλλήλους του ΙΚΑ, επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008.

Ο κ. Α. Ξανθός εξέφρασε την συμπαράσταση του στον αγώνα τω υπαλλήλων του ΙΚΑ και τους ενημέρωσε για την κατάθεση στις 11/02/2013 τροπολογίας βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, για την οριστική επίλυση του τεράστιου προβλήματος που έχει προκύψει με την αποστολή απολύσεων στους επιτυχόντες της προκήρυξης 9Κ/2008.

Στην τροπολογία των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ τονίζεται:

«Η Κυβέρνηση και η Διοίκηση του ΙΚΑ δεν έχουν έως σήμερα προβεί σε καμία ενέργεια προς επίλυση του θέματος που προέκυψε πριν από 3 μήνες με τους επιτυχόντες ΑΣΕΠ 9Κ/2008, παρ’ όλες τις δεσμεύσεις τους εντός και εκτός Βουλής, παρόλο που 500 οικογένειες έρχονται αντιμέτωπες με την οικονομική καταστροφή, παρόλο που διαλύεται με τις απολύσεις ο μεγαλύτερος ασφαλιστικός φορέας της χώρας.  Aντίθετα, η Διοίκηση του ΙΚΑ προέβη σε κοινοποίηση απολύσεων μέσω email! Αυτή λοιπόν είναι η τελευταία ευκαιρία να δείξει η Κυβέρνηση στην πράξη ότι ενδιαφέρεται επιτέλους για την αποκατάσταση εκατοντάδων υπαλλήλων που τιμωρούνται για επιλογές προηγούμενων κυβερνήσεων, χωρίς καμία δική τους υπαιτιότητα. Να δείξει ότι ενδιαφέρεται επιτέλους ώστε να μη διαλυθεί το ΙΚΑ και να μην καταπατηθούν περαιτέρω τα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα ασφαλισμένων και συνταξιούχων».