ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση για την προβολή της Κρήτης στη Μεγάλη Βρετανία

Το πλαίσιο ενδυνάμωσης συνεργασίας και προβολής της Κρήτης στη Μεγάλη Βρετανία είχε την ευκαιρία να συζητήσει ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, με 12 μεγάλους τουριστικούς πράκτορες και δημοσιογράφους από την Αγγλία που βρίσκονται στο νησί μας με την ευκαιρία έναρξης της αεροπορικής γραμμής της British Airways από το Gatwick του Λονδίνου για το Ηράκλειο.

bretanoi-arnaoutakis

Στην συνάντηση στην Περιφέρεια συμμετείχαν ακόμη ο εντεταλμένος σύμβουλος τουρισμού της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βαμιεδάκης η προϊσταμένη του γραφείου του ΕΟΤ Μ. Βρετανίας-Ιρλανδίας κα. Χριστίνα Καλογερά, και το στέλεχος της διεύθυνσης τουρισμού Νίκος Αλεξάκης.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης καλωσορίζοντας τους ξένους επισκέπτες ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Κρήτης, αναφερόμενος στο τουριστικό μας προϊόν, την διασύνδεση του με τον Πρωτογενή τομέα-Κρητικά προϊόντα, τον πολιτισμό αλλά και στο μοναδικό φυσικό της περιβάλλον.

Επίσης ο Περιφερειάρχης ευχαριστώντας τους Άγγλους Βρετανούς tour operator και δημοσιογράφους, ζήτησε να στηρίξουν και να προβάλλουν ακόμα περισσότερο το τουριστικό προϊόν της Κρήτης στην Αγγλία, κάτι που υποσχέθηκαν ότι θα πράξουν. Από την πλευρά τους οι ξένοι επισκέπτες ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη για την θαυμάσια όπως την χαρακτήρισαν φιλοξενία που έχουν στο νησί μας, και εξέφρασαν τον θαυμασμό τους για την πολιτισμική κληρονομιά της Κρήτης, την Κρητική Διατροφή, τη φύση της, και τους ανθρώπους της. Οι tour operator ανέφεραν ότι θα διαφημίσουν-προωθήσουν ακόμα καλύτερα τα τουριστικά πακέτα με προορισμό την Κρήτη, ενώ οι δημοσιογράφοι ότι θα προβάλλουν με τον καλύτερο τρόπο στα ρεπορτάζ τους το νησί μας.