ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνάντηση της Ένωσης Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης με τον Βουλευτή Β. Κεγκέρογλου

Το Σάββατο 11/2/2017 η Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης έδωσε το παρόν στη σύσκεψη που διοργάνωσαν εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης παρουσία του βουλευτή Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου Βασίλειου και συνδικαλιστών των σωμάτων ασφαλείας του Νησιού με θέματα συζήτησης τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ένστολοι.

576492c356d8e0278dfa7b752bad5bc8_XL

Στο πλαίσιο της συνάντησης η Ένωσή μας εξέφρασε την αγωνία και το φόβο που διακατέχει τους συναδέλφους μας σε περίπτωση εφαρμογής τυχόν νέου μισθολογίου που αναπόφευκτα θα επιφέρει νέες μειώσεις στις ήδη «πετσοκομμένες» αποδοχές των εργαζομένων στα σώματα ασφαλείας.

Επιπλέον θίξαμε για ακόμη μία φορά την επίμονη στάση της Κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τις αποφάσεις του ΣτΕ, βάσει των οποίων υποχρεούται να αποκαταστήσει τους μισθούς στα επίπεδα του 2012.

Επιπροσθέτως συζητήσαμε το θέμα της αναδιάρθρωσης των αστυνομικών υπηρεσιών για το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα το υπ΄ αριθμ. 7/2017 Π.Δ., με τις επισημάνσεις ότι η Αναδιοργάνωση τουλάχιστον σε επίπεδο Ηρακλείου δεν κινείται στον άξονα της εξοικονόμησης πόρων όπως ήταν ο βασικός σκοπός του εγχειρήματος, καθώς όπως διαπιστώνεται δεν υπάρχει ουσιαστική κατάργηση αστυνομικών υπηρεσιών, τονίζοντας συνάμα το σοβαρό ζήτημα της έλλειψης αστυνομικού προσωπικού, γεγονός που αποτελεί τροχοπέδη στην στελέχωση των υπηρεσιών κατά τρόπο που θα διασφαλίζει την ομαλή και αποτελεσματική λειτουργία τους.

Από την πλευρά τους οι εκπρόσωποι της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και ο βουλευτής Ηρακλείου κ. Κεγκέρογλου άκουσαν με προσοχή όσα παραθέσαμε, δήλωσαν την αμέριστη συμπαράσταση και στήριξή τους και δεσμεύτηκαν ότι το προσεχές διάστημα θα προχωρήσουν στις αναγκαίες παρεμβάσεις για την προώθηση των αιτημάτων μας.

 Ένωση Αξιωματικών Αστυνομίας Κρήτης