ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Συνάντηση του Ανδρέα Ξανθού με τους διοικητικούς υπαλλήλους του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο

Την Δευτέρα 26 Νοεμβρίου ο βουλευτής Ρεθύμνου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ανδρέας Ξανθός συναντήθηκε με τον Σύλλογο Διοικητικών Υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο για να ενημερωθεί για τις κινητοποιήσεις του Συλλόγου σε σχέση με το καθεστώς διαθεσιμότητας των υπαλλήλων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης.

Ο κ. Ξανθός δήλωσε την συμπαράσταση του στον αγώνα των υπαλλήλων του Πανεπιστημίου Κρήτης, -οι οποίοι αν και δεν απειλούνται άμεσα από την διαθεσιμότητα, όπως οι υπάλληλοι στην αυτοδιοίκηση- έχουν κατανοήσει τον κίνδυνο και αγωνίζονται με όλους τους εργαζόμενους του δημόσιου τομέα για να μην περάσει η διαθεσιμότητα.

Ο βουλευτής Ρεθύμνου τόνισε ότι οι απολύσεις υπαλλήλων έχουν ισοπεδωτική λογική και δεν έχουν καμία σχέση με τον εξορθολογισμό της δημόσιας διοίκησης. Είναι επιταγές της τρόικα και της τρικομματικής συγκυβέρνησης που νομοθετεί αντιδημοκρατικά με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου παρακάμπτοντας την Βουλή και εισάγει ακόμα πιο αρνητικές ρυθμίσεις για τους εργαζόμενους. Απώτερος στόχος της διαθεσιμότητας είναι η συρρίκνωση και η απαξίωση της δημόσιας διοίκησης που θα λειτουργήσει ως άλλοθι για να δοθούν δημόσια αγαθά και υπηρεσίες σε ιδιωτικά συμφέροντα.

Ο κ. Ανδρέας Ξανθός τόνισε ότι σήμερα επιβάλλεται να υπάρξει πολιτική αδιαλλαξία ενάντια στις ρυθμίσεις διάλυσης του δημόσιου τομέα και ενάντια στον «κοινωνικό εμφύλιο» που προωθεί η κυβέρνηση.