ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Συναυλία της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ σε Χανιά και Ηράκλειο

Η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ πραγματοποιεί δύο καλοκαιρινές συναυλίες την Πέμπτη 5 και την Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012 και ώρα 21.30, στα Χανιά και στο Ηράκλειο αντίστοιχα, με έργα δύο σημαντικών Ελλήνων συνθετών.

Οι συναυλίες, στις οποίες η είσοδος θα είναι ελεύθερη για το κοινό, θα πραγματοποιηθούν στην παραλία Μάλεμε των Χανίων, (5/7) και στο Κηποθέατρο «Νίκος Καζαντζάκης» του Ηρακλείου (6/7).

Ο Δημήτρης Μπάσης, ο Κώστας Κάραλης και η Νανά Μπινοπούλου θα ερμηνεύσουν την «Τρίτη Ανθολογία» του Γιάννη Σπανού και τα «12 Τραγούδια του F.G.Lorca» του Γιάννη Γλέζου. Τις συναυλίες διευθύνει ο Ραφαήλ Πυλαρινός

Η «Τρίτη Ανθολογία» του Γιάννη Σπανού κυκλοφόρησε το 1975 και περιλαμβάνει 12 τραγούδια σε ποίηση Μίλτου Σαχτούρη, Κώστα Βάρναλη, Νίκου Καββαδία, Γιάννη Σκαρίμπα, Χρήστου Κουλούρη, Νίκου Καρύδη, Μήτσου Λυγίζου, Ηλία Σιμόπουλου, Δημήτρη Δούκαρη, Βύρωνα Λεονταρή, Μαρίνας Λαμπράκη, Λιλής Ιακωβίδη.

Στα «12 Τραγούδια του F.G.Lorca» ο Γιάννης Γλέζος επιχειρεί μια πρώτη προσέγγιση με την ποίηση του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα. Η απόδοση των στίχων στα ελληνικά ανήκει στον Λευτέρη Παπαδόπουλο.

Οργάνωση:
Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, Δήμος Πλατανιά
Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου