Σύνδεσμος Διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου

elliniko-odeio

Ο Σύνδεσμος Διαδόσεως Καλών Τεχνών Ρεθύμνου ιδρύθηκε το έτος 1930 με στόχο τη διδασκαλία και μετάδοση της καλής ποιοτικής μουσικής.

Ιδρυτές του ιστορικού αυτού πολιτιστικού σωματείου είναι ο Πολύβιος Τσάκωνας και Νίκος Ανδρουλιδάκης. Ταυτόχρονα με την ίδρυση του ανέλαβε να οργανώσει την ίδρυση του Παραρτήματος Ελληνικού Ωδείου στην πόλη του Ρεθύμνου. Μέχρι τώρα έχουν μαθητεύσει πάνω από 6.000 μαθητές που έλαβαν και λαμβάνουν μια σωστή μουσική παιδεία και πολλοί από αυτούς αναδείχθηκαν στη συνέχεια σε μουσικούς και διακρίθηκαν ως εκτελεστές ή σολίστες σε επώνυμα μουσικά σύνολα. Για πολλά χρόνια, ψυχή του Συνδέσμου ήταν ο αείμνηστος Μανός Αστρινός που για ολόκληρες δεκαετίες πρόσφερε τις υπηρεσίες του αφιλοκερδώς στο ιστορικό αυτό σωματείο.

Το Ελληνικό Ωδείο, ένα από τα πρώτα Ωδεία που λειτούργησαν στην Ελλάδα, ιδρύθηκε το έτος 1919 στην Αθήνα. Από το έτος ιδρύσεως του μέχρι και σήμερα προσφέρει μια πραγματικά μοναδική εκπαιδευτική εμπειρία. Στόχος μας είναι η ενθάρρυνση της δημιουργικότητας και επιδίωξή μας τα οφέλη που προέρχονται από τη μουσική και τις τέχνες να είναι προσιτά σε όλους.

Το πρόγραμμά μας συνδυάζει το αυστηρό πρόγραμμα εξάσκησης και μελέτης με τη φιλική ατμόσφαιρα και το ευχάριστο περιβάλλον, μέσα στο οποίο οι μαθητές δουλεύουν σε στενή συνεργασία με τους καθηγητές τους.

Με μια επίσκεψη, μπορείτε να διαπιστώσετε, ότι η διαδικασία εκμάθησης αποτελεί ένα συνεχή κύκλο: γονείς παραλαμβάνουν τα παιδιά τους από τα παιδικά τμήματα, νεαροί σπουδαστές κάνουν πρόβα για μια συναυλία, καθηγητές και δάσκαλοι σχολείων συμμετέχουν σε σεμινάρια διδασκαλίας μουσικής. Οι ευκαιρίες μάθησης για όλες τις ηλικίες, τις δυνατότητες και τα ενδιαφέροντα είναι απεριόριστες.

Από το προχωρημένο επίπεδο της κλασικής αρμονίας ως τον πρωτοποριακό πειραματισμό, από τη σύνθεση έως τη θεωρία του πολιτισμού, από τη μουσική επιμέλεια έως την ιστορία της μουσικής, τα Διπλώματα και Πτυχία μας σας δίνουν τη δυνατότητα να συναντήσετε ένα ευρύ φάσμα προσεγγίσεων μέσα σε ένα ενθουσιώδες και ανοιχτόμυαλο περιβάλλον μάθησης.

Το ωδείο, με γνώμονα τους σπουδαστές αλλά και τη συνεχή εξέλιξή του ως εκπαιδευτικός οργανισμός, παρέχει εξειδικευμένη εκπαίδευση υψηλού επιπέδου που αντεπεξέρχεται στη διαρκώς αυξανόμενη ανταγωνιστικότητα και υποστηρίζει τη διά βίου επαγγελματική ανάπτυξη των μαθητών και των επαγγελματιών καλλιτεχνών.

Η εκπαίδευση που παρέχει το Ελληνικό Ωδείο δεν περιορίζεται στην Αθήνα. Ο εκπαιδευτικός μας οργανισμός έχει παρουσία σε όλη την Ελλάδα, την Κύπρο και την Αλβανία και προσεγγίζει χιλιάδες σπουδαστές κάθε χρόνο. Τα προγράμματα σπουδών μας προσφέρονται σε όλες τις εγκαταστάσεις μας, καθώς και στα συνεργαζόμενα, πολιτιστικούς εκπαιδευτικούς φορείς, ωδεία, εκπαιδευτήρια.

Στο Παράρτημα μας στο Ρέθυμνου λειτουργούν τμήματα κλασικών και σύγχρονων μουσικών οργάνων, τμήμα μουσικής προπαιδείας, τμήμα φωνητικής για κλασικό και ελαφρύ τραγούδι, τμήμα παραδοσιακών οργάνων, καθώς και η Νεανική – παιδική Χορωδία «Καρδερινάκια». Οι έμπειροι καθηγητές μας σας περιμένουν να ταξιδέψετε μαζί στο μαγευτικό κόσμο της μουσικής.