Συνεχίζει το ταξίδι του στην Κρήτη το Μαθητικό Φεστιβάλ της ΚΝΕ

ηρακλειο

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν το Σαββατοκύριακο, 16 και 17 Απριλίου, οι πρώτες εκδηλώσεις των μαθητικών φεστιβάλ στην Κρήτη με σύνθημα «Άλλαξε τον κόσμο το χει ανάγκη». Ήδη έχουν πραγματοποιηθεί τα μαθητικά φεστιβάλ στην πόλη του Ηρακλείου, στο Ρέθυμνο, στο Καστέλι Κισσάμου και στην Κάντανο Χανίων.

Οι εκδηλώσεις των μαθητικών φεστιβάλ καθώς και οι αθλητικές δραστηριότητες που προηγήθηκαν αγκάλιασαν εκατοντάδες μαθητές που δεν συμβιβάζονται, που αγωνιούν, προβληματίζονται και με το κεφάλι ψηλά δεν δέχονται το μέλλον που ετοιμάζουν για μας χωρίς εμάς! Μέλη και φίλοι της ΚΝΕ προετοίμασαν και έστησαν τα μαθητικά φεστιβάλ με μεράκι και δημιουργικότητα σε ολόκληρη την Κρήτη.

Στους χώρους των φεστιβάλ βρήκε έκφραση η μαθητική δημιουργία σε μια γιορτή φτιαγμένη από μαθητές για μαθητές. Στις σκηνές σηκώθηκαν θεατρικά σκετς βγαλμένα από την τάξη του σχολείου που αναδείκνυαν τις αιτίες των πολέμων που ευθύνονται για τον ξεριζωμό χιλιάδων προσφύγων αλλά και τις ευθύνες της κυβέρνησης και της ΕΕ για τον εγκλωβισμό και τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης αυτών των ανθρώπων στη χώρα μας.

rethimno

Παρουσιάστηκαν συλλογικές ερευνητικές εργασίες που ετοίμασαν από την αρχή της χρονιάς μαθητές από σχολεία όλου του νησιού. Ιδιαίτερη στιγμή σε όλα τα φεστιβάλ το παιχνίδι που ετοίμασαν οι μαθητές με τίτλο «Άκου τι είπαν οι μαθητές για το σχολείο» που ήταν αποτέλεσμα ερωτηματολογίων και συζήτησης που προηγήθηκε μέσα στα σχολεία. Η συζήτηση που άνοιξε, ανέδειξε την ανάγκη για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δεν θα εξοντώνει τους μαθητές και τους γονείς.

Δεκάδες μαθητικά συγκροτήματα αλλά και ομάδες χορού πλαισίωσαν το πρόγραμμα των μαθητικών φεστιβάλ.

Επόμενοι σταθμοί του μαθητικού φεστιβάλ της ΚΝΕ στην Κρήτη είναι :
• Σάββατο 23/4 στην πόλη των Χανίων στις 19.00 στο πάρκο ειρήνης και φιλίας
• Σάββατο 23/4 στις Μοίρες τουρνουά ποδοσφαίρου 5*5 στο δημοτικό στάδιο Φαιστού στις 17.30
• Κυριακή 24/4 στον Αποκόρωνα Χανίων στις 17.00 στο πρώην δημ. Σχολείο Τσιβαρά
• Κυριακή 24/4 στο καφέ Σκαραβαίο στις Μοίρες στις 18.00
• Κυριακή 24/4 στον Άγιο Νικόλαο στη λίμνη Αγ. Νικολάου στις 20.00