ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συνεδρίασε το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου

Το Δ.Σ. του Εμπορικού Συλλόγου συνεδρίασε την Τετάρτη στις 08.02.2012 στις 18.00 με τα παρακάτω θέματα στην ημερήσια διάταξη:

  • Απολογισμός Αγοράς την εορταστική περίοδο.
  • Πορεία εκπτώσεων.
  • Καρναβαλική περίοδο – Δράσεις.
  • Συνεργασία με τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ρεθύμνου.
  • Εξελίξεις ως προς την κατάργηση του παραρτήματος ΚΑΕΛΕ Ηρακλείου.
  • Ενημέρωση για Ευρωπαϊκά προγράμματα.
  • Επιτροπή Εμπορικών μισθώσεων.
  • Προγραμματισμός Δράσεων.
  • Επιτροπή φορέων για το Νοσοκομείο (ενημέρωση).
  • Επιτροπή – Σχέδιο Αλληλεγγύης.

Και αποφάσισε ομόφωνα:

Να παραιτηθεί ο εκπρόσωπος του Συλλόγου μας από την επιτροπή Εμπορικών Μισθώσεων της Αντιπεριφέρειας Ρεθύμνου που κατέχει θέση αναπληρωματικού και με επιστολή που θα στείλει στην Αντιπεριφέρεια να εξηγεί ότι η συγκρότηση μπορεί να είναι για την Αντιπεριφέρεια Ρεθύμνου νομότυπη αλλά με κανένα τρόπο δεν αντηχεί στο πνεύμα του νομοθέτη και τις ανάγκες των ενοικιαστών του Νομού μας.

Να συνάψει συνεργασία με τον Σύλλογο Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Ρεθύμνης για καλύτερες τιμές από τα Ρεθεμνιώτικα καταστήματα. Πληροφορίες και ενημέρωση θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του Εμπορικού Συλλόγου www.emporio-rethymno.gr τις επόμενες μέρες.

Την περίοδο του καρναβαλιού θα ενισχύσει τις πρωτοβουλίες, της Τσικνοπέμπτης 16/02/2012, το μεσημέρι, στην οδό Τσουδερών με κεράσματα και ψησταριές αλλά και την παραμονή του Καρναβαλιού, Σάββατο 25/02/2012, στην οδό Αντιστάσεως. Παράλληλα το ωράριο όπως και πέρυσι για το Σάββατο 25/02/2012 στην αγορά του Ρεθύμνου θα είναι 11.00 – 17.00 για την διευκόλυνση των καρναβαλιστών και των επισκεπτών μας.

Συμμετοχή στο Ευρωπαϊκό πρόγραμμα «ΤΟΠΣΑ»(Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση προσαρμοσμένες στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας κτλ) σε εταιρικό σχήμα με επικεφαλής την Αναπτυξιακή του Επιμελητηρίου Ρεθύμνου δια μέσου της Σύμπραξης Φορέων Νομού Ρεθύμνου για την Ανάπτυξη και την Απασχόληση.

Να οργανώσει για το Πάσχα και σε συνεργασία με την Μητρόπολη Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου BAZAR καθώς επίσης και την συνέχιση των ΔΩΡΟΚΑΡΤΩΝ, για την ενίσχυση των απόρων οικογενειών του Ρεθύμνου.

Το Δ.Σ. ενημερώθηκε για τα νέα προγράμματα που σχηματίζονται :

Περιφερειακό πρόγραμμα που θα αφορά και τις εμπορικές επιχειρήσεις.
Για την πορεία της επιτροπής δράσεων για το Νοσοκομείο.
Για τις εξελίξεις ως προς την κατάργηση του παραρτήματος ΚΑΕΛΕ Ηρακλείου.

Και τέλος έγινε απολογισμός :
Της Αγοράς κατά την εορταστική περίοδο.
Των εκδηλώσεων «εορτάΖΩ και ψωνίΖΩ στο Ρέθυμνο»
και συζητήθηκε
Η πορεία των εκπτώσεων.

Επίσης για την ενίσχυση της αγοράς του Ρεθύμνου συγκροτήθηκε επιτροπή που θα εισηγείται στο Δ.Σ. δράσεις για το επόμενο διάστημα, αποτελούμενη από τους Σταματογιαννάκη Εμμανουήλ, Αθηνά Τσικιντίκου, Νίκο Αγγελάκη και Μιχάλη Μαρκουλιδάκη.