Συνεχίζεται το ταξίδι του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ στην Κρήτη

κνε χανιαΑπό όλη την Κρήτη θα περάσει το 41ο Φεστιβάλ ΚΝΕ Οδηγητή μέσα από πλούσιες εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται στο νησί και κορυφώνονται στα Φεστιβάλ σε Ηράκλειο , Χανιά και Ρέθυμνο το δεύτερο Σαββατοκύριακο του Σεπτέμβρη.

Με σύνθημα «Την ορμή μας την έχουμε απ’ τους αιώνες… Θα βγούμε νικητές κι ας είναι οι θυσίες μας βαριές…» (στίχοι του Τούρκου κομμουνιστή ποιητή Ναζίμ Χικμέτ), συναντιούνται εκατοντάδες νεοι και νέες, σε πόλεις και χωριά σε όλους τους νομούς της Κρήτης που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί οι εκδηλώσεις του Φεστιβάλ. Νέοι και νέες που δεν δέχονται να αφήσουν τη ζωή και το μέλλον τους στα χέρια των εκμεταλλευτών, της ΕΕ και των κυβερνήσεων που τους υπηρετούν. Νέες και νέοι που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΚΝΕ για να κάνουμε στάχτη το γερασμένο κόσμο της εκμετάλλευσης και της ανεργίας. Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών της νεολαίας. Για τη νέα κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Από τα τέλη Ιουλίου έχουν ολοκληρωθεί φεστιβαλικές εκδηλώσεις σε Παλαιόχωρα και στον Αποκόρωνα στα Χανιά, σε Μοίρες και Αρκαλοχώρι στο Ηράκλειο , στη Σητεία στο Λασίθι.

Το ταξίδι του Φεστιβάλ συνεχίζεται με εκδηλώσεις σε Ανώγεια στις 22/8 και Σπήλι στις 29/8 στο Ρέθυμνο. Στο Καστέλι στα Χανιά στις 24/8, στον Άγιο Νικόλαο στις 28/8.