ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΡΗΤΗ

Συντονισμός δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Στην υπογραφή Πρωτοκόλλου Συνεργασίας θα προχωρήσουν η Περιφέρεια Κρήτης και η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) με στόχο τον συντονισμό δράσεων και πρωτοβουλιών για την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων στα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συντονισμός δράσεων της Περιφέρειας Κρήτης και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία

Παράλληλα το επόμενο διάστημα θα οργανωθεί από την Περιφέρεια Κρήτης ημερίδα ενημέρωσης για τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα της νέας περιόδου από τα οποία μπορούν να αξιοποιηθούν κονδύλια προς όφελος των ατόμων με αναπηρία. Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα μετά την συνάντηση που είχε στο γραφείο του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης με τον Πρόεδρο της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννη Βαρδακαστάνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για θέματα Υγείας Αντώνη Χαροκόπο, και την διοίκηση της Περιφερειακής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Κρήτης και συγκεκριμένα τους: Δημήτρη Τσαχάκη πρόεδρο σωματείου ΑΜΕΑ Ρεθύμνου, Γιώργο Γκοτζιά πρόεδρο παγκρήτιου συλλόγου αναπήρων πολιτών, Γιώργο Βιδάκη πρόεδρο περιφερειακής ομοσπονδίας Κρήτης, Χαράλαμπο Γερώνυμο ταμία περιφερειακής ομοσπονδίας ΑΜΕΑ Κρήτης.

Ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης αλλά και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Γιάννης Βαρδακαστάνης μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης με την αντιπροσωπεία της ΕΣΑμεΑ τόνισαν ότι εφόσον επιτευχθεί ο συντονισμός δράσεων, και πρωτοβουλιών μεταξύ Αυτοδιοίκησης και ΕΣΑμεΑ μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά τα προβλήματα που καταγράφονται.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σε δηλώσεις του ανέφερε: «Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συνάντηση με τον Πρόεδρο της ΕΣΑμεΑ τον κ. Γιάννη Βαρδακαστάνη και τους εκπροσώπους της Κρήτης, τον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας. Συζητήσαμε πως θα συνεργαστούμε καλύτερα για όλα τα προβλήματα που υπάρχουν στα άτομα με αναπηρία. Η Περιφέρεια Κρήτης έχει αποδείξει διαχρονικά ότι στέκεται δίπλα και παρά τις δυσκολίες των καιρών μπορούμε να βρίσκουμε λύσεις. Υπάρχει πρόταση για την υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας, θεωρώ ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε προχωρήσει το θέμα αφού το μελετήσουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες μας. Παράλληλα θα οργανώσουμε μια ημερίδα στο Ηράκλειο για να ενημερώσουμε όλους τους φορείς πάνω στις νέες προοπτικές που φέρνουν τα νέα Ευρωπαϊκά προγράμματα. Πάντα στόχος όπως ανέφερε και ο Πρόεδρος, είναι η συνεργασία, η συνέργεια, ο συντονισμός που εφόσον επιτευχθούν θα καταφέρουμε πολλά».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ) Γιάννης Βαρδακαστάνης υπογράμμισε: «Εκθέσαμε στον Περιφερειάρχη τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, καταθέσαμε την πρόταση μας-προσχέδιο για την σύναψη ενός Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας Κρήτης και ΕΣΑμεΑ. Συζητήσαμε για την ανάγκη συντονισμού των δράσεων και πολιτικών σε περιφερειακό και Εθνικό επίπεδο, γιατί και εκεί υπάρχει ένα πολύ μεγάλο κενό. Αναγνωρίσαμε ότι ο Περιφερειάρχης έχει ήδη προβεί σε σημαντικές πρωτοβουλίες υποστήριξης των δομών των ατόμων με αναπηρία στη Κρήτη και προσδοκούμε ότι αυτή η συνεργασία αναβαθμισμένη και σε νέο πλαίσιο θα αποδώσει καρπούς προς όφελος της κοινωνίας και στην κατεύθυνση υποστήριξης των δικαιωμάτων των πολιτών με αναπηρία. Πρέπει να υπάρχει συντονισμός έτσι ώστε οι πόροι που διατίθενται από εθνικούς, περιφερειακούς, ευρωπαϊκούς πόρους να δίνουν αποτέλεσμα προς όφελος και των ΑΜΕΑ».