ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑ

ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου: “Το Ρέθυμνο στέλνει το μήνυμα: Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς”

Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο λαός του Ρεθύμνου και της Κρήτης απέδειξε με τις μεγάλες συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ-Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο (ΕΚΜ) με τον Αλέξη Τσίπρα ότι αλλάζουν οι συσχετισμοί υπέρ της Αριστεράς και σε βάρος του μνημονιακού δικομματισμού.

Στην παρουσίαση του ψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στις 21/4 στο Ρέθυμνο ήρθαν πολλοί συμπολίτες μας που μέχρι χθες ψήφιζαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αλλά σήμερα επανατοποθετούνται πολιτικά όχι με τις διαχωριστικές γραμμές του παρελθόντος, αλλά με τις δραματικές εμπειρίες της κοινωνικής καταστροφής του Μνημονίου.

Ο κ. Βενιζέλος στο Ηράκλειο δυσκολεύτηκε να γεμίσει ένα κλειστό γυμναστήριο με χίλιους ανθρώπους, όταν κάποτε έκανε το ΠΑΣΟΚ συγκεντρώσεις με 30.000 ανθρώπους σε ανοιχτό χώρο, ενώ η ανοιχτή συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ στο Ηράκλειο είχε πολλαπλάσιο κόσμο. Οι κρητικοί δεν πήγαν να ακούσουν τον κ. Βενιζέλο γιατί ξέρουν ότι το ΠΑΣΟΚ του κ. Βενιζέλου δεν έχει σχέση με την ψυχή του κρητικού λαού. Δεν έχει σχέση με τη δημοκρατική παράταξη που έδωσε αγώνες για τη δημοκρατία, για την ανεξαρτησία, για την εθνική κυριαρχία. Το κόμμα του κ. Βενιζέλου είναι τώρα το κόμμα του Μνημονίου. Και η δημοκρατική παράταξη, συμπορεύεται με την ριζοσπαστική αριστερά για τον κοινό αγώνα για προκοπή, αξιοπρέπεια και εθνική ανεξαρτησία.

Και ο κ. Σαμαράς εξαπατά προκλητικά και αναίσχυντα τους εργαζόμενους όταν υπόσχεται στο Ζάππειο ότι δεν θα πειράξει τον 13ο και 14ο μισθό. Διότι ο ίδιος, πρόσφατα με το 2ο μνημόνιο από κοινού με τον κ. Βενιζέλο περιέκοψαν όχι δύο αλλά τρείς μισθούς με την δραματική μείωση του κατώτερου μισθού, ενώ άλλους τόσους είχε περικόψει η προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ έχουν κοινό προεκλογικό πρόγραμμα, το Μνημόνιο.

Όσο και αν προσπαθεί να παραπλανήσει τον λαό η κοινοπραξία ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με ψεύτικες υποσχέσεις η με την μηχανιστική αντιγραφή της πολιτικής κατάστασης στην Γαλλία, δεν πείθουν κανένα πλέον. Η επιτυχία του Ενωτικού Μετώπου της Αριστεράς στις προεδρικές εκλογές στην Γαλλία, παρά το αρνητικό γεγονός της αύξησης της ακροδεξιάς, δείχνει ότι μπορούν να διαμορφωθούν οι πολιτικοί συσχετισμοί για την ανατροπή του νεοφιλελευθερισμού και για μεγάλες αλλαγές σε όφελος των λαών της Ευρώπης.

Στις 6 Μάη είναι η κρίσιμη στιγμή για την ανατροπή στην Ελλάδα και στην Ευρώπη. Το Ρέθυμνο μπορεί να στείλει το μήνυμα: Αποφάσισαν χωρίς εμάς, προχωράμε χωρίς αυτούς.