Σύσκεψη στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων για την δρομολόγηση του ΕΛΛΗ Τ.

Έκτακτη σύσκεψη πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 12 Ιουλίου στο Υπουργείο Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας, με θέμα τον άμεσο συντονισμό των αρμοδίων διευθύνσεων του Υπουργείου για την δρομολόγηση του πλοίου ΕΛΛΗ Τ. στην γραμμή Πειραιάς-Ρέθυμνο.

Στην σύσκεψη αυτή έλαβαν μέρος ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο Υπασπιστής του Υπουργού κ. Χάρης Μπουρνιάς, ο Προϊστάμενος του Κλάδου Επιθεώρησης Εμπορικών Πλοίων κ. Ρεντούμης, ο Προϊστάμενος των τεχνικών υπηρεσιών της Επιθεώρησης Πλοίων κ. Σκαβάρας, ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Θαλασσιών Συγκοινωνιών Πλοίαρχος κ. Μαμμής, ο Προέδρος της Cretan Lines κ. Γιάννης Νικολούδης και ο Εμπορικός Διευθυντής της εταιρίας κ. Λινάρδος.

Μετά το τέλος της σύσκεψης ο ο Βουλευτής Ρεθύμνου Νέας Δημοκρατίας κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Ύστερα από παράκληση της εταιρίας Cretan Lines, σε συνεργασία με το γραφείο του Υπουργού Θαλασσίων Υποθέσεων, Νήσων και Αλιείας κ. Μουσουρούλη, οργανώσαμε την σημερινή έκτακτη σύσκεψη. Έχω τονίσει κατ’ επανάληψη ότι καθένας μας, ανάλογα με τις δυνάμεις του και την θέση την οποία κατέχει, πρέπει να σταθεί αρωγός στην προσπάθεια τερματισμού της ακτοπλοϊκής απομόνωσης του Ρεθύμνου. Σήμερα εξασφαλίσαμε την δέσμευση των αρμοδίων υπηρεσιών του Υπουργείου ότι, μόλις ολοκληρωθεί επιτυχώς η προβλεπόμενη επιθεώρηση του πλοίου, θα υπάρξει τάχιστος συντονισμός προκειμένου να υπογραφεί η υπουργική απόφαση δρομολόγησης του πλοίου. Αυτό μπορεί να καταστεί δυνατόν από τα μέσα της επόμενης εβδομάδας”.