ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Site SpecificWorkshop_Rethymno: «Σώμα & Δημόσιος Χώρος»

“Η έκθεση στον δημόσιο χώρο ενέχει μια ελευθερία, ανέκφραστη ακόμα”


Part 1_ 18-19-20 Ιουνίου
Τεχνικές και Εργαλεία – αλληλεπίδραση με τον δημόσιο χώρο και τροφοδότηση της φαντασίας. 

Στο πρώτο μέρος, μέσα από μεικτές τεχνικές και τη διάθεση για παιχνίδι και ρίσκο, οι συμμετέχοντες καλούνται να εφεύρουν νέα μέσα κινητικής έκφρασης, εμπνευσμένα από το περιβάλλον όπου βρίσκονται (φυσικό και αστικό τοπίο). Σε έναν συνεχή διάλογο με ερεθίσματα της στιγμής και με όσα μέσα τους γεννιούνται ή αναδύονται από την ακουστική παρατήρηση, τη διαισθητική εξερεύνηση των εκφραστικών τους μέσων, την αρχιτεκτονική του χώρου, το φως, τη σκιά, το σκοτάδι, ανακαλύπτουν νέες μορφές σωματικής αφήγησης .

Part 2_ 25-26-27 Ιουνίου
Δημιουργία και Σύνθεση Ιστοριών στο Δημόσιο Χώρο

Στο δεύτερο μέρος, από το υλικό που έχουν ήδη ανακαλύψει και αναπτύξει, καλούνται να συνθέσουν την δική τους ιστορία με εργαλεία το σώμα, τον λόγο, τον πραγματικό χώρο, μέσα από την αλήθεια της στιγμής, την αλληλεπίδραση με τους άλλους και το περιβάλλον όπου βρίσκονται. Έχοντας να διαχειριστούν το υλικό αυτό, καλούνται να επιλέξουν τον τρόπο όπου θα αφηγηθούν και θα εκφράσουν όσα μέσα τους υπάρχουν και θέλουν να επικοινωνήσουν. 

Το εργαστήρι θα ολοκληρωθεί με την κινηματογράφηση των συνθέσεων που θα δημιουργηθούν, ως αποτύπωμα της πρώτης αυτής πειραματικής προσέγγισης. 

Aπευθύνεται σε επαγγελματίες, σπουδαστές και ερασιτέχνες των παραστατικών τεχνών με στόχο την καλλιέργεια της εκφραστικής ελευθερίας.

~ σε συνεργασία και συνδιοργάνωση με το TheGarage

___________________________________________________________________________________

> πότε: Πέμπτη, Παρασκευή κ Σάββατο 18-19-20 & 25-26-27 Ιουνίου
> που: σε ανοιχτούς χώρους στην πόλη του Ρεθύμνου
*οι ώρες θα διαμορφωθούν κ θα ανακοινωθούν ύστερα από τις δηλώσεις συμμετοχής, καθώς θα γίνουν διαφορετική ώρα κάθε ημέρα, για να βιώσουμε την διαφορετικότητα του φωτός
> κράτηση θέσεων: 6949745793

__________________________________________________________________________________

Λίγα λόγια για το εργαστήρι:

Το εργαστήρι αυτό είναι αποτέλεσμα της πολυετούς εμπειρίας, αναζήτησης και έρευνας πάνω στον τρόπο που ο δημόσιος χώρος ή χώροι εγκαταλελειμμένοι μπορούν να εμπνεύσουν ένα μοναδικό σκηνικό χώρο για κάθε παράσταση. Ο κάθε τόπος, φυσικό ή αστικό περιβάλλον, με την αρχιτεκτονική του, τη ιστορία του, τις μνήμες που κουβαλά, τον τρόπο που εμείς υπάρχουμε και δρούμε μέσα σε αυτόν, αποτελεί έναν μοναδικό χωροχρόνο όπου ο καθένας και όλοι μαζί μπορούμε να συνυπάρξουμε και να δημιουργήσουμε ένα σύμπαν μοναδικό.

Συντονίζει η Κωνσταντίνα Γιασεμίδου