ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Σωματείο Ξενοδοχοϋπαλλήλων Νομού Ρεθύμνου: Παράσταση διαμαρτυρίας για την επιδότηση ανεργίας

Το Σωματείο Ξενοχοϋπαλλήλων και Υπαλλήλων Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Ρεθύμνου, με το αίσθημα ευθύνης που το διακατέχει, θα παραστεί αύριο 15/10/2021 στις 12:00 στο Υπουργείο Εργασίας και θα απαιτήσει να δοθεί λύση στο τεράστιο πρόβλημα που έχει προκύψει με τα ένσημά μας από το 2020, αλλά και να αρθούν οι παράλογοι όροι και προϋποθέσεις που έφερε η τροπολογία του Υπουργείου για την επιδότηση ανεργίας φέτος τον χειμώνα.

Πιο συγκεκριμένα απαιτούμε:

• Να μην ισχύσει ο κόφτης των 400 ημερών επιδότησης τα τελευταία 4 χρόνια, γιατί η πλειοψηφία των εργαζομένων με τις παρατάσεις πέρυσι τις έχει ξεπεράσει.
• Να επιδοτηθούν και οι συνάδελφοι που ήταν σε μονομερή αναστολή σύμβασης τους μήνες Μάϊο και Ιούνιο και δεν δούλεψαν μετά.
• Να επιδοτηθούν οι εργαζόμενοι του Τουρισμού και του Επισιτισμού που δεν δούλεψαν φέτος με επίδομα ανεργίας και να σταματήσει επιτέλους ο παράλογος διαχωρισμός εν μέσω πανδημίας σε εργαζόμενους με και σε εργαζόμενους χωρίς δικαίωμα υποχρεωτικής επαναπρόσληψης.
• Να παγώσει η προϋπόθεση για αυτούς που θα βγουν πρώτη φορά στο ταμείο ανεργίας, να έχουν 80 περσινά ένσημα (πού θα τα βρουν το 2020;)

ΖΗΤΑΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΑ ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ ΜΑΣ.
ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΟΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ
ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΧΕΙΜΩΝΑ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ!

ΓΙΑ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΝΙΚΟΛΙΔΑΚΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ

ΦΟΥΣΤΑΛΙΕΡΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ