ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

“SOS” εκπέμπουν οι επαγγελματίες στην περιοχή της Σκαλέτας Ρεθύμνου

“SOS” εκπέμπει τα τελευταία χρόνια η ευρύτερη περιοχή της Σκαλέτας στο Ρέθυμνο, η οποία όπως καταγγέλλουν στη «Νέα Τηλεόραση» τουριστικοί επαγγελματίες της περιοχής, χρόνο με τον χρόνο μαραζώνει εξαιτίας της αδιαφορίας.

Οι υπόγειες διαβάσεις από τις οποίες είναι αδύνατον να εισέλθουν τα τουριστικά, αλλά και τα αστικά λεωφορεία, σε συνδυασμό με τις κατολισθήσεις που σημειώνονται στην παραλία της Σκαλέτας, είναι δύο μόνο από τα βασικά προβλήματα της περιοχής.

Ωστόσο, σε ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε η «Νέα Τηλεόραση» φαίνεται ξεκάθαρα το μέγεθος του προβλήματος που παρατηρείται στον ΒΟΑΚ τις νυκτερινές ώρες, εξαιτίας της έλλειψης ηλεκτροφωτισμού.

Πριν από χρόνια έστησαν τις επιχειρήσεις τους σ’ έναν επίγειο παράδεισο και τώρα, όπως λένε, ζουν στην κόλαση! Ο λόγος για τους τουριστικούς επιχειρηματίες της Σκαλέτας, ανατολικά του Ρεθύμνου, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια βλέπουν την περιοχή τους να μαραζώνει.

«Δυστυχώς την Σκαλέτα την έχουν εγκαταλείψει οι πάντες», λέει με παράπονο στη «Ν.Τ.», ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Πρίνου, Γιώργος Πρεντάκης.

Οι υπόγειες διαβάσεις που έχουν δημιουργηθεί στο ύψος της Σκαλέτας, ώστε κάτοικοι και επισκέπτες να μπορούν να προσεγγίζουν με ασφάλεια τα σπίτια και καταλύματα, είναι το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα.

Όπως καταγγέλλουν στον φακό της «Ν.Τ.», οι διαβάσεις κάθε άλλο παρά σύγχρονων προδιαγραφών είναι, με συνέπεια τα τουριστικά, αλλά και τα αστικά λεωφορεία να μην μπορούν καν να πλησιάσουν….

Οι τουριστικοί επιχειρηματίες της Σκαλέτας όμως, έρχονται αντιμέτωποι και με τις κατολισθήσεις που κατά καιρούς σημειώνονται στην διάρκεια του χειμώνα. Το αποτέλεσμα είναι να μειώνεται δραματικά το πλάτος του δρόμου που οδηγεί στις επιχειρήσεις τους και ο κίνδυνος ατυχήματος είναι ορατός.

Στην ευρύτερη περιοχή, που φιλοξενούνται οι μεγαλύτερες ξενοδοχειακές μονάδες, τη νύχτα “φαντάζει”. Και αυτό διότι κατά μήκος του βόρειου οδικού άξονα, δεν υπάρχει φωτισμός. Ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί μόλις πέσει το σκοτάδι, είναι το ερασιτεχνικό βίντεο που εξασφάλισε η «Ν.Τ.» από το σημείο, όπου το μόνο που διακρίνεται είναι τα φώτα των ξενοδοχείων, αλλά και των διερχόμενων από τον ΒΟΑΚ οχημάτων.

Κάτοικοι και επαγγελματίες το μόνο που ζητούν τουλάχιστον από την δημοτική αρχή Ρεθύμνου, είναι να ασχοληθεί σοβαρά και να δώσει ουσιαστικές λύσεις στα προβλήματά τους.

ΠΗΓΗneatv.gr