Σπήλιος Λιβανός: Τα χυδαία γέλια σε συζήτηση για τους νεκρούς στην Ηλεία έφεραν την παραίτηση!

Η “εποποιία” του παραιτηθέντος υπουργού αγροτικής ανάπτυξης σε σύσκεψη στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες από τον παγετό. Οι αναφορές σε εύθυμο κλίμα για όσα είχαν γίνει το 2007, τον οδήγησαν στην έξοδο από την κυβέρνηση.

Τα γέλια και οι ατάκες που έπεσαν σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στις 2 Φεβρουαρίου στη Σπάρτη για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ στους πληγέντες από τον παγετό ήταν αυτό που οδήγησε στην παραίτηση του Σπήλιου Λιβανού από τη θέση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης.

Σε εκείνη τη σύσκεψη, η οποία μεταδόθηκε σε ζωντανή μετάδοση μέσω Facebook από την ιστοσελίδα lakones, εμφανίζεται ο δήμαρχος Σπάρτης Πέτρος Δούκας απευθυνόμενος στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιο Λιβανό, να μιλάει για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν στους πληγέντες της Ηλείας.

Της Ηλείας, του 2007, που θρηνούσε δεκάδες νεκρούς απο τις καταστροφικές πυρκαγιές.

“Όταν σου πει για τα θέματα αποζημιώσεων για τον παγετό, όπως θυμάσαι είχαμε πάει στην Ηλεία στις φωτιές τότε, έτσι πήραμε τις εκλογές το 2007. Είχαμε κατέβει κάτω με τσάντες και αποζημιώναμε όλους αυτούς που είχανε…” είπε ο κ. Δούκας.

“Έχουν μείνει αξέχαστα τα χρόνια αυτά…” ακούγεται κάποιος από τη σύσκεψη να λέει.

“Κυριολεκτικά γυρίσαμε το παιχνίδι, εκεί που πέφταμε με 15% θα καταστρεφόμασταν, πήγαμε εκεί και με δύο κινήσεις γύρισε όλο το παιχνίδι”συμπλήρωσε ο σημερινός δήμαρχος Σπάρτης.

Ένα στέλεχος παρεμβαίνει για να επισπεύσει ο κ. Δούκας την κουβέντα για το θέμα των αποζημιώσεων από τον παγετό και τότε φαίνεται να παρεμβαίνει ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός και να λέει: “αυτό πρέπει να το απαντήσουμε, από τότε έχετε μείνει στην ιστορία με αυτά τα οποία κάνατε εκεί …και υπολειπόμεθα ότι και να κάνουμε μετά από αυτή την εποποιία”.

Και στη συνέχεια όλοι μαζί γελάνε.

Η παραίτηση του υπουργού έρχεται την ώρα που οι αγρότες έχουν ήδη αρχίσει να κατεβαίνουν στους δρόμους.

Ο Γιώργος Γεωργαντάς νέος υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και τροφίμων

Ο μέχρι σήμερα Υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, αναλαμβάνει νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, με απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη 

Η ορκωμοσία του νέου Υπουργού ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, θα γίνει αύριο στις 13:30. Η θέση του Υφυπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, την οποία κατείχε μέχρι σήμερα ο κ. Γεωργαντάς, δεν καλύπτεται.

ΜΕΣΩnews247.gr