Ιδιαίτερη, για πολλούς και διαφορετικούς λόγους, χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, τη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ενώ ανακοίνωση και την αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά και την κατάργηση του υποκατώτατου.

Για την αύξηση του κατώτατου μισθού:

«Το Υπουργικό Συμβούλιο καλείται να εγκρίνει τη κατάργηση του υποκατώτατου μισθού & την αναδιαμόρφωση του κατώτατου ​μισθού ​στα 650 ευρώ.​ Όσοι εργαζόμενοι παίρνουν τον υποκατώτατο μισθό των 510 ευρώ και όσοι τον κατώτατο των 586, από τον επόμενο μήνα θα λαμβάνουν μισθό 650 ευρώ», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου ο Αλέξης Τσίπρας.

«Είναι και κάποιοι που θα φέρουν αντιρρήσεις από άποψη, είναι σεβαστή η άποψή τους, αλλά απαντάμε ότι η συντριβή της εργασίας δεν είναι τρόπος για την ανάπτυξη της οικονομίας αλλά συνταγή για την αύξηση των κοινωνικών ανισοτήτων», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Σημειώνεται πως η αύξηση αντιστοιχεί σε ποσοστό 11% και, πιο συγκεκριμένα, 64 ευρώ μηνιαίως σε όσους παίρνουν κατώτατο – δηλαδή 896 ευρώ το χρόνο- και 116 ευρώ μηνιαίως σε όσους παίρνουν τον υποκατώτατο -δηλαδή 1624 ευρώ το χρόνο.