ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στα χέρια της Αστυνομίας τρεις νεαροί για κλοπές Η/Υ, τάμπλετ και χρημάτων από σχολεία στο Ρέθυμνο

Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία (3) άτομα  Αφαίρεσαν μοτοσυκλέτα, χρήματα και ηλεκτρονικές συσκευές

Η ανάλυση του τρόπου δράσης και η εμπεριστατωμένη έρευνα των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ρεθύμνης, είχαν ως αποτέλεσμα την εξιχνίαση τεσσάρων (4) υποθέσεων διακεκριμένων κλοπών, οι οποίες διαπράχθηκαν στο Ρέθυμνο. Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα και συγκεκριμένα δύο ημεδαποί και αλλοδαπός.

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την εμπεριστατωμένη έρευνα και προανάκριση της ανωτέρω Υπηρεσίας και ύστερα από την κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων,  οι τρεις δράστες κατά το χρονικό διάστημα από 11 έως 14.09.2023 εισήλθαν δύο φορές σε σχολικό συγκρότημα (Μουσικό Σχολείο Ρεθύμνου) αφαιρώντας φορητούς υπολογιστές και ηλεκτρονικές ταμπλέτες συνολικής αξίας 5.000 ευρώ. Επιπλέον, αφαίρεσαν από κυλικείο έτερου σχολείου (5ο Δημοτικό) χρήματα και αντικείμενα προκαλώντας παράλληλα φθορές, ενώ προέβησαν και στην κλοπή δίκυκλης μοτοσυκλέτας ημεδαπού.

Από αστυνομικούς της ανωτέρω Υπηρεσίας χθες (15.09.2023) εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν τα τρία άτομα και σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στις οικίες τους βρέθηκαν όλες οι αφαιρεθείσες ηλεκτρονικές συσκευές. Επιπλέον, σε βάρος ενός εκ των δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για παραβάσεις Νομοθεσίας περί ναρκωτικών ουσιών διότι βρέθηκε να κατέχει και κατασχέθηκε αυτοσχέδιο τσιγάρο με μικροποσότητα κάνναβης.

Η προανάκριση συνεχίζεται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ρεθύμνης.