Στα μωβ η Περιφέρεια με φωτεινό και ηχηρό το μήνυμα της πρόληψης του καρκίνου!

Στα μωβ χρώματα φωταγωγήθηκε το κεντρικό κτίριο της Περιφέρειας Κρήτης στο Ηράκλειο, στα πλαίσια των δράσεων που οργανώνει ο  σύλλογος «Ευ Ζω με τον καρκίνο», με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, στοχεύοντας στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών για τον Παγκρεατικό Καρκίνο.

Η φωταγώγηση έγινε πριν την Τετάρτη το βράδυ, στην εκδήλωση ενημέρωσης και διανομής πληροφοριακού υλικού στους διερχόμενους στην είσοδο του κτηρίου της Περιφέρειας στην πλατεία Ελευθερίας.

Η δράση πραγματοποιήθηκε  στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας του Παγκρεατικού Καρκίνου -21 Νοεμβρίου 2019- όπου η Κρήτη συμμετέχει στο παγκόσμιο κίνημα που συσπειρώνει περισσότερες από 80 οργανώσεις καρκίνου, από 30 χώρες και έξι ηπείρους για να ευαισθητοποιήσει για  την πρόληψη του Παγκρεατικού καρκίνου.

Η δράση, όπως ανέφεραν οι συνδιοργανωτές, στοχεύει στην ενημέρωση σχετικά με τα πρώιμα συμπτώματα και τους κινδύνους του καρκίνου του παγκρέατος και την επείγουσα ανάγκη για έγκαιρη διάγνωση, η οποία τελικά μπορεί να σώσει ζωές.

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο  Πρόεδρος του Περιφερειακού συμβουλίου Παύλου Μπαριτάκης, ο Αντιπεριφερειάρχη της ΠΕ Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκη,ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας-κοινωνικής πολιτικής Λάμπρος Βαμβακάς,ο εντεταλμένος Περιφερειακος συμβουλος -υπεύθυνος  των κινητών μονάδων πρόληψης της Περιφέρειας Γιώργος Πιτσούλης, η εντεταλμένη Περιφερειακή σύμβουλος υπεύθυνη διασύνδεσης της Περιφέρειας με εθελοντικές οργανώσεις-Αλληλεγγύη, η πρόεδρος κα Κουναλάκη με τα μέλη του συλλόγου “Ευ Ζω με τον καρκίνο”, εθελοντές και διερχόμενοι πολίτες.