ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΡΕΘΥΜΝΟ

Στα Μυριοκέφαλα ο Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος

Το απόγευμα της Παρασκευής, 20ής Ιανουαρίου 2023, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος επισκέφθηκε τον Ιερό Ναό της Παναγίας των Μυριοκεφάλων, όπου, με την παρουσία του Εφημερίου, Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου Θεοδώρου Σηφάκη, μελών του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου, του Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου Ιωάννου Λελεδάκη, επί σειρά δεκαετιών ιερατεύσαντος ευόρκως στο ιερό τούτο σέμνωμα της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, και του Αντιδημάρχου του Δήμου Ρεθύμνης κ. Δημητρίου Λελεδάκη, περιηγήθηκε σε όλους τους χώρους του Ιερού Προσκυνήματος, το Μουσείο και τους άλλους χώρους φιλοξενίας, προκειμένου, το επόμενο χρονικό διάστημα να προχωρήσουν οι αναστηλωτικές και ανακαινιστικές εργασίες συνόλου του Ιερού Προσκυνήματος, σύμφωνα με τις ήδη υπάρχουσες και εγκεκριμένες μελέτες.

Ο Σεβασμιώτατος συζήτησε εκτενώς με τους προαναφερθέντες σχετικά με την προοπτική και τις παρεχόμενες δυνατότητες για την επιχορήγηση του μεγάλου και σπουδαίου τούτου έργου, το οποίο υπερβαίνει τα όρια της Μητροπόλεώς μας αλλά και σύνολης της Μεγαλονήσου Κρήτης.

Όλοι συμφώνησαν ότι θα πράξουν, ο καθένας από την θέση του, το καλύτερο δυνατό για την αναστήλωση, την ανακαίνιση και την προβολή του Ιερού αυτού Θεομητορικού Προσκυνήματος.