ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

«Στα παράθυρα του κόσμου… Άλκης Αλκαίος & Νίκος Καββαδίας. Δύο ποιητές ταξιδεύουν»

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής και Τεχνών Aλma λibre σε συνεργασία με το The Garage παρουσιάζει τη μουσικοθεατρική παράσταση: Στα παράθυρα του κόσμου… Άλκης Αλκαίος & Νίκος Καββαδίας. Δύο ποιητές ταξιδεύουν

Ρέθυμνο, θέατρο Ερωφύλη (Φορτέτζα) – Δευτέρα 20 Ιουλίου στις 21:15

Άλκης Αλκαίος και Νίκος Καββαδίας. Νίκος Καββαδίας και Άλκης Αλκαίος. Η μελοποίηση των στίχων τους στιγμάτισε τουλάχιστον 3 γενιές στο ελληνικό τραγούδι. Ναυτικός και ταξιδευτής της θάλασσας σε χώρες μακρινές ο ένας, ταξιδευτής του νου από τα παράθυρα του σπιτιού και της καρδιάς του ο άλλος. Δύο παράλληλοι μονόλογοι ξεδιπλώνονται στην παράστασή μας, τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο όμοιοι. Και οι ιστορίες τους συνοδεύονται από τα τραγούδια τους, σε νέες και δημιουργικές ενορχηστρώσεις και εκτελέσεις, σφραγίζοντας τα εισιτήρια του κοινού για ένα ταξίδι στον κόσμο, ένα ταξίδι έξω και μέσα μας.

Φωνητική προετοιμασία: Μαριέλλα Βιτώρου
Ενορχήστρωση: Aλma λibre
Κείμενα: Δημήτρης Κουμπής και Ελένη Δάγκα
Σκηνοθεσία: Ελένη Δάγκα

Ερμηνεία: Αντώνης Παλιεράκης και Μιχάλης Βόλακας

Τραγουδούν: Μαριέλλα Βιτώρου, Αλεξάνδρα Βεργαδή, Μαρία Δασκαλάκη, Εύα Πολιτάκη, Μιχάλης Βόλακας, Σπύρος Ξενιτόπουλος, Γιάννης Κιαγιαδάκης και Σάκης Σακελλαρίδης

Body Percussion και κρουστά Orff: Βασιλική Μάρκου

Παίζουν οι μουσικοί: Γιάννης Κιαγιαδάκης (πιάνο), Σάκης Σακελλαρίδης (μπουζούκι– λαούτο), Σπύρος Ξενιτόπουλος (ακορντεόν), Αρτέμης Κυρτάσογλου (κιθάρα ηλεκτρική, ακουστική), Άρης Συσκάκης (βιολί– φλάουτο), Γιώργος Μαθιανάκης (μπάσο), Μάνος Ναζλής (ντραμς)

Video – Αφίσα: Γιάννης Ανδρίτσιος

Γενική Είσοδος: 10 ευρώ

Οι Aλma λibre και το The Garage σας ενημερώνουν πως λόγω των ειδικών συνθηκών της πανδημίας και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, οι θέσεις είναι περιορισμένες και απαγορεύεται αυστηρά η μετακίνηση των θεατών κατά τη διάρκεια της παράστασης. Ως εκ τούτου ισχύει γενική είσοδος 10 ευρώ για όλους και δεν επιτρέπεται η είσοδος σε παιδιά κάτω των 10 ετών.

Επιπλέον, παρακαλούμε θερμά, να φροντίσετε για την έγκαιρη προσέλευσή σας στο χώρο, κρατώντας τις απαιτούμενες αποστάσεις κατά την είσοδο και την έξοδό σας και τηρώντας τις οδηγίες για τη χρήση μάσκας.

Προπώληση εισιτηρίων στο βιβλιοπωλείο Κλαψινάκης από την Παρασκευή 10 Ιουλίου.

Για την αποφυγή ταλαιπωρίας και διευκόλυνση της τήρησης των υγειονομικών μέτρων κατά την είσοδό σας στο θέατρο Ερωφίλη, παρακαλούμε προμηθευτείτε άμεσα τα εισιτήρια σας.